Autó és motorvezetők, mennyire zavarnak titeket a forgalomban az út szélén haladó biciklisek?
Autós futár voltam sokáig. A nagykörúton bicikliző hobby kerékpárosoknál csak a bringás futárok voltak veszélyesebbek.
Nem értik meg, hogy a nagykörút alkalmatlan a kerékpáros, és az autós közös forgalomra jelen állapotában. De az öntudat az megvan mindkét részről.
Mérges leginkább a sötétben is világítás nélkül autót kerülgető pesti biciklistákra vagyok. Volt már, hogy csak a szerencsén múlott, hogy nem kanyarodtam rá egy ilyen versenyzőre.
"Mérges leginkább a sötétben is világítás nélkül autót kerülgető pesti biciklistákra vagyok."
De ha nem pesti akkor ez rendben van?
Ha 3 méterrel mellette ott van a bicikliút, mégis az út szélén megy, akkor megszívesebben tarkón vágnám egy bunkóval.
Ha nincs világítása szürkületben/sötétben és fényvisszaverős mellénye, akkor is.
Ha az egész sávot elfoglalják 3-an, 4-en, mert ők együtt vannak, de csesznek bemenni egymás mögé, az a kedvenc...
De arra is volt már példa, hogy kereszteződésben a mi sávjainknak volt piros és engedték a tőlünk balra lévőket (vagyis ugye előttünk mentek el). Mellettünk, a sáv szélén elhaladó biciklis meg úgy gondolta, hogy rá nem vonatkozik a piros és kihajtott a zöldre elinduló autók elé. Mindenki megállt neki, mert elcsapni nem akarták (pedig megérdemelte volna a barom) de az az anyázás, öcsém...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!