Tudnátok pszichológiai könyveket ajánlani?
Nem biztos, hogy ez a helyes kérdés, de így tudtam megfogalmazni.
Olyan könyveket keresek, amikből tanulmányozhatom az ember típusokat, viselkedéseket, hogy hogyan lehet megnyerni az embereket, elérni, hogy higgyenek nekem és megkedveltetni magam mindenkivel, és hogy hogyan manipulálják az embereket...stb.
Remélem értitek. Nem arról van szó, hogy én most mindenkit át akarok vágni. Épp ellenkezőleg. Szeretnék átlátni a rossz embereken, meg szimplán csak érdekel, hogy pl. az a sok politikus hogyan tud ennyit hazudni és elhitetni ezt-azt az emberek többségével, na meg persze befolyásolni őket...
Előre is köszi.
Claudine Biland: A hazugság pszichológiája.
Nem tudom, hogy ilyesmire gondoltál-e, de ez valamennyire körbejárja a témát.
Én Paul Babiak és Robert D. Hare: Kígyók öltönyben - amikor a pszichopaták dolgoznak című könyvet ajánlom.
Most így első ránézésre lehet, hogy nem pont az, amire gondoltál, de azért nézz utána. Ez nem embertípusokat mutat be, hanem a pszichopatákat, akikre jellemző többek között amiket írtál, megkedveltetik magukat és manipulálják a környezetüket saját céljaik elérése érdekében. Bár a köny nagyon cégorientált, arról szól hogy "működnek, tevékenykednek" az ilyen emberek, ha állásinterjúra mennek, ha feljebb akarnak jutni a ranglétrán, stb. Az írók meg nagyon elismert emberek...
Remélem tudtam segíteni! :)
a pua irodalom a neked való.
az célzottan ezekről szól.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Utánajárok mindnek :)
Ha valakinek van még ötlete, arra is kíváncsi vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!