Mit szoktak csinálni ilyenkor egy boltban?
A kasszát záráskor kell lezárni, nem előtte, nem utána -jó, perces késések persze lehetnek- de az, hogy a bolt pl:18:00 kor zár, és lezárják 17:50 kor, az szabálytalan, és nem csinálják meg.
zárás után nem vihetnek be új tételt a kasszába.
Esélyes, hogy megkérik, ma már ne vásároljon, vagy ha pl 1 kg kenyeret visz, az még oké, gyorsan lerendezik.
megvetően kiszolgálnak.
vagy ha normális jó fej az őr,akkor nem enged be.
így ha valaki jelentgetős rosszindulatú empátia mentes szemétláda,a bolt dolgozói akkor sem kerülnek bajba,mert az őr ugye külső alkalmazott.
Én kisboltban dolgozom, és igen bosszantó tud lenni, mikor zárás előtt 2 órával már kiürül a bolt, de 9-kor, amikor zárni kellene beesnek még 2-3-an és nem tudják mit akarnak, 15 percig sétálnak a boltban és bunkóznak, amiért nincs friss (meleg) pékáru. Kizavarni nem tudom őket, mert akkor azért ordít a főnök, ha a pénztárba ütök, akkor azért, szóval mindegy. :)
Arról nem beszélve, hogy a munkaidőm 9-kor lejár, addig igyekszem feltakarítani, de ha valaki záráskor még felvágottat kér, akkor szerelhetem össze a gépet, majd 15 percig takaríthatom utána és van, hogy 1 órát még bent kell lennem takarítani (mert valaki felvágottat vitt, vagy sáros cipővel jött be meg hasonlók), amit ugye már nem fizet a munkáltató.
Szóval, aki záróra előtt nem tudja elintézni a nagy bevásárlást, az az utolsó percben tényleg csak azt vegye meg, ami a legszükségesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!