Mi a különbség fóbia és félelem között? kifejtenétek?
Félelem az úgymond legyőzhető és jelentésben is ahhoz van közelebb h tartani vmitől. A fóbia az inkább kóros. Az állandó, olyasmi mint a pánikbetegség. Pl.: félsz a magasságtól még nem leszel tériszonyos. Félsz a liftben mert nem szeretsz kis helyen lenni az nem azt jelenti h klausztrofóbiás vagy,mert beszállsz a liftbe nem ájulsz el, nem leszel szószerint rosszul csak félsz, hogy lezuhansz v nemtom, de nem produkálsz pániktüneteket. Ha klausztrofóbiás lennél nem tudnál beszállni a liftbe.
Kb így tudom elmagyarázni...Remélem segíthettem
Én úgy mondanám ,hogy a fóbia az sokszor teljesen ok nélküli és irracionális. Pl fél valaki az egértől eszelősen sikítozik,pedig az a pár grammos állat nem tudja bántani, veszélyt nem jelent rá. Vagy a pók. Nem a halálos mérgű csak az átlag pók. nem tud ártani..Vagy fél a bohócoktól mert ilyen is van :)
A félelem az lehet teljesen racionális, pl fél valaki egy fontos vizsga elött mert nagy tétje, fél egy vadállattól ami veszélyes lehet, fél sötétben mászkálni az utcán mert sok a bünöző,fél a mélységtől mert leeshet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!