Hazamenjek, vagy bírjam ki még szeptemberig?
Te tudod, hogy mennyire "rossz", mennyi ideje vagy kinn, mennyit tettél félre, mik a céljaitok (számszerűen) stb.
Van az a kategória, amikor az ember egy napot sem bír ki, nem hogy 3 hónapot. Más oldalról 3 hónap könnyen elszaladhat, ez nagyon relatív.
Vesd össze az előnyöket a hátrányokkal. Gondold végig, helyben hogy tudnál regenerálódni. (Én pl. fél évig szintén egy kis német faluban laktam, de én szabadon választottam, elvoltam magamban, nem is kívántam sem a várost, sem a társaságot, szóval nekem jó emlékeim vannak, de ez én vagyok, valószínűleg te más vagy.)
No és ha a család nem szimpatikus, az is egészen más...
Ha csak azért vagy kinn, hogy a barátod "alá tudd tolni" a dolgokat, mire ő is kimegy utánad, akkor gyere haza! Ne a készbe üljön bele ő sem, tegye ő is hozzá a magáét!
Köszönöm az eddigieket!
A helyzet a következő:
Én 26 éves vagyok, már van egy BA diplomám, de azzal otthon nem tudtam elhelyezkedni, ezért márciusban kijöttem Írországba.
A barátom 24 éves, május végén befejezi a sulit, lesz szakmája. Szeptemberig még ő is dolgozni fog otthon, igaz valószínűleg csak minimálbéres gyári munka lesz, de a szüleivel fog lakni, szóval kb. mindent félretehet. Neki lesz kb. 300 000 forintja. Nekem szeptemberre biztosan összegyűlik 3000 euróm. Ez így összesen szerintem bőven elég kettőnknek, kb. 1500 euró/főt számoltam, hogy annyival érdemes kiköltözni.
Hosszú távon mindkettőnknek az a terve, hogy itt kint tanuljunk. A barátom szeretne egy második szakmát, amit otthon nem lehet tanulni, én pedig el szeretném végezni az MA-t.
A munkámról pedig annyit, hogy a gyerekek tüneményesek, az anyuka is nagyon aranyos. Apuka meghalt, a nő egyedül nevel 3 gyereket. 10 órában dolgozik heti 5 napot, ezért sajnos nem tud nekem több szabad időt adni. Szeretem a családot, csak nekem ez a munka rengeteg. Egy aupair heti 25-30 órát dolgozik, ezzel szemben nekem kb. heti 60-at kell lehúznom, meg még néha hétvégén is megcsinálok ezt-azt, mosogatás, teregetés, takarítás és hasonlók. Mondjuk a fizetésem ezzel nagyjából arányos, mert teljes ellátás mellett az átlag aupair fizetés heti 80 euró, én meg 150-et kapok. Előre tudtam mindezt, azért jöttem ki mégis, mert 1: kell a pénz, 2: már dolgoztam napi 12 órában otthon, és azt kibírtam, nem gondoltam volna, hogy itt ennyivel nehezebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!