Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért utálják ennyire a...

Miért utálják ennyire a nudistákat Magyarországon?

Figyelt kérdés

A nudizmus nem betegség, hanem egy irányultság.

Vannak, akik tisztelik a természetet és nem takarják el azt, amit a természet adott nem kellene eltakarni rongyokkal, mivel úgy születtünk és semmi szégyellnivaló nincs benne.

Véleményem szerint egy társadalom szabadságát épp az fejezi ki, hogy a tagjai mennyire elfogadóak.

A természetben semmiféle rossz, semmi bűn nincsen.Nem számít közszeméremsértésnek.Egyáltalán miféle büntetőkategória ez?Büntetni azt ami természetes?

Sajnos mindenütt prűdség és álszentség uralkodik Magyarországon, így a többség nem fogadja el ezt az irányultságot.

2015. ápr. 18. 19:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%

"Miért utálják ennyire a nudistákat Magyarországon?"

Kik utálják? És mennyi az az "ennyire"?

Én speciel nem ismerek ilyen embereket, így nem is utálhatnám őket; a "nem ismert" nudisták felfogásával viszont nagyon nem értek egyet, de az nem egyenlő az utálattal.

"A nudizmus nem betegség"

Ki mondta, hogy betegség? Bár ha belegondolok, kicsit hasonlít az exhibicionizmusra, az meg tényleg betegség...

"Vannak, akik tisztelik a természetet"

Gratulálok mindazoknak, akiknek ebben nyilvánul meg a természet tisztelete.

(Feltételezem, a "zöld programokra" is rohantok időt és fáradságot nem kímélve, takarítjátok a patakmedreket, szeditek a szemetet az erdőkben, mentitek a veszélyben lévő állatokat akár alapítványoknak adományozott pénzzel, mint pl. a madárvédő egyesületek, vagy akár tevőleges részvétellel pl. a márciusi békamentések az autóutakon stb.; és óvjátok a környezetet mindig és mindenhol. Irony off.)

"és nem takarják el azt, amit a természet adott nem kellene eltakarni rongyokkal, mivel úgy születtünk"

Mint már a tavaly augusztusi hasonló kérdésednél is írta valaki: járkálj akkor nyugodtan télen is "rongyok" nélkül, ha már úgy születtél. De persze csak olyan helyeken, ahol lehet; szintén a régi kérdésedre válaszolókhoz csatlakozva: senki nem kíváncsi mások "löttyedt s.ggére" és egyéb testrészek látványára. Aki meg igen, az szintén nem teljesen százas.

Hozzáteszem, hogy remélem, epilál(tat)od magad mindenhol, mert ugye szőrzet nélkül születtél. És mindig mindent úgy teszel, mint akkor, amikor születtél...

Nem akarom folytatni, szerintem ennyiből is érthető, hogy fals érvelést használsz.

"A természetben semmiféle rossz, semmi bűn nincsen.Nem számít közszeméremsértésnek.Egyáltalán miféle büntetőkategória ez?Büntetni azt ami természetes?"

Megint h.lyeségeket hordasz össze. A "természetben" nincsenek büntetőjogi kategóriák, így persze, hogy nem számít közszeméremsértésnek mondjuk egy ruhátlan őzike vagy elefánt. :D

Ha erre vágysz, akkor vonulj ki a társadalomból; aztán a csúnya, nem elfogadó emberektől jó távol azt csinálhatsz, amit akarsz, ott nem vonatkoznak rád a törvények.

"Sajnos mindenütt prűdség és álszentség uralkodik Magyarországon, így a többség nem fogadja el ezt az irányultságot."

Erről statisztikád van, vagy honnan szedted, hogy prűdség és álszentség uralkodik?

Én pl. sem prűd, sem álszent nem vagyok, mégsem "fogadom el", legalábbis olyan értelemben, ahogyan te gondolod. (Azt elfogadom, hogy vannak ilyen emberek, és azt is, hogy vannak helyek, ahol kiélhetitek ezeket a hajlamaitokat. De hogy közterületen ilyen előforduljon... Az még a "szivárványos" felvonuláson is túlmegy...)

Helyeslem, hogy a többség sem fogadja el ezt az "irányultságot", indoklást már kaptál eleget tavaly is másoktól. Csak az a baj, hogy te magasról teszel a válaszokra, mert csak propaganda-jelleggel írod ki a kérdéseidet, mint pl. ezt is:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__egyeb-kerdesek__6612..

2015. ápr. 18. 21:37
 12/19 anonim válasza:
100%
A természetben oda sz . rsz ahova akarsz mégse lenne túl higénikus ha reggel az emberek a metrón végeznék a dolgukat. Tudod az h társadlom, szociális rendszer, meg természetesség, az elég messze van egymástól. H ez jó v rossz kérdés, de így van. Ha nudizni akarsz, meg visszamenni a természetbe, akkor tegyél úgy. Költözz be az erdőbe.
2015. ápr. 18. 23:57
 13/19 anonim ***** válasza:
72%

Én nem vettem észre, hogy utálnák azokat, akik a meztelenkedést természetesnek tartják. Mi egyszerűen ilyenek vagyunk, azért még nem vagyunk prűdek :)

Én inkább azt veszem észre, hogy a melegben vannak olyan férfiak akik kigombolt ingben vagy meztelen felsőtesttel mászkálnak a városban. Ezt sok ember nem szereti. Nem szólnak rájuk, inkább elfordítják a fejüket. Még a lányok is ezt teszik. Ez nem prűdség vagy álszentség. Egyszerűen illetlen dolog félmeztelenül mászkálni a városban. Egy ismerősöm mesélte, hogy a barátja egyszer meztelen felsőtesttel vezette a kocsit. Az úton valami ellenőrzés miatt meg-megállítottak egy-egy autót a rendőrök. Az ismerősöm barátját is megállították és mikor az egyik rendőr odalépett hozzá, elképedt. Majd udvariasan kérte meg a fiatalembert, hogy bár nincs benne a KRESZben, hogy szabad félmeztelenül vezetni, de azért legyen szíves felvenni valamit, mert ez így illetlenség. A srác fel is vette az inget és elnézést is kért. A rendőr mondta, hogy legalább szerencséje volt, mert ha más rendőrrel találkozott volna, biztos megbüntetett volna (ezt nem viccből mondta).

Ez a probléma nemcsak nálunk van. Egyszer Angliában megkértek egy szülőt a boltban, hogy legyen szíves rászólni a 10 éves gyerekre, hogy vegyen fel pólót. De az anyuka nem akarta, így kidobták őket a boltból.

Mikor Isztrián voltam, Horvátországban, láttam olyan boltokat, ahol ki voltak téve az olyan táblák, hogy fürdőruhában nem lehet bemenni ill. az étteremben nem szolgálnak ki fürdőruhás vagy félmeztelen vendéget.

Egyébként Horvátországban vannak nudista strandok, ott nyugodtan lehet meztelenkedni. Ha valaki otthon szeret meztelenül lenni, megteheti, csak a szomszédok ne lássák meg, mert ki tudja, milyen alakok lehetnek. (olyanokra gondolok, akik titokban lefotózzák és felrakják a netre)

Dániában tök természetes a meztelenkedés. Ezt onnan tudom, hogy valaki mesélte, hogy a legtöbb házban nincs függöny, így látni lehetett, hogy a lakók meztelenül mászkálnak az otthonukban. Sőt, van olyan uszoda, ahol pucéran lehet pancsolni. A finnek meg mindig meztelenül szaunáznak, míg mi inkább fürdőruhában.

2015. ápr. 19. 00:43
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
El kell fogadni, hogy mások nem kíváncsiak a p*csödre. Mondom ezt úgy, hogy én se vagyok szégyenlős, és a nyári kánikulában én is legszívesebben egy szál f...ban mászkálnék, de éppen emiatt csak otthon teszem.
2015. ápr. 19. 08:50
 15/19 anonim válasza:
86%

Valóban, Horvátországban, Olaszországban, Mallorcán, Spanyolországban sokkal nagyobb divatja van a nudizásnak, sok a nudi strand, és gyakori h normál strandon is melltartó nélkül fürödnek a csajok.

Ugyanakkor mint ahogy a 14-es írta minden boltban, étteremben kint van a fürdőruhát tiltó tábla. És a városban is rosszallóan megnéznek, ha fürdőruhában mászkálsz, pedig nyaraló város. Vicces, hogy 5 méterrel arrébb a strandon már félmeztelenek az emberek, de ha elmész a szállódáig már magadra kell kapnod egy pólót -

mondjuk így logikus. Bár tény h a mediterrán emberek sokkal inkább odafigyelnek az öltözködésre mint a magyarok - pl. a Balatonnál senkit se érdekel ha fürdőruhában ülsz be egy drága étterembe akár... nálunk a pénz fontosabb az illemnél :D

Szóval ez a baj a nudistákkal, meg általában minden kis "szabadságáért" küzdő csoportosulással, h nem veszik magukat észre, és már csakazértis rinyálnak mindenen, h nekik legyen igazuk. Senkinek nincs baja Magyarországon a nudistákkal. De vannak helyek ahol lehet, vannak helyek ahol nem. Nem értem mi ebben a pláne... ha elfogadjuk, h vannak türelmi zónák, meg dohányzásra kijelölt helyek, meg illemhelyek, akkor miért ne fogadnánk el, h a nudizást is csak kijelölt helyen lehet csinálni?

Egyébként aki akkora hülye, h a koszos szmogos városba bemegy meztelenül, hogy aztán két napig sikálhassa le magáról a fekete kátrányt, meg mezítláb belelépjen minden sz . rba az teljesen meg is érdemli.

Aki meg a strandon akar meztelenkedni, válasszon kihaltabb helyet, de azt ne mondja már meg nekem senki, h az 5 éves kislányoknak a 80 éves taták p . csét meg a nyanyák lógó zacskó csecsét kéne bámulniuk labdázás közben. Nem egy vidám látvány sztem

2015. ápr. 19. 15:40
 16/19 anonim ***** válasza:
81%

A 14-es vagyok. A 16-os kapott egy zöld kezet tőlem ezért a válaszért :)

"Egyébként aki akkora hülye, h a koszos szmogos városba bemegy meztelenül, hogy aztán két napig sikálhassa le magáról a fekete kátrányt, meg mezítláb belelépjen minden sz . rba az teljesen meg is érdemli."

Egyszer a Váci úton mászkált meztelenül egy nő. Ő biztos megérdemelte volna, hogy kutyapiszokba lépjen.

"Aki meg a strandon akar meztelenkedni, válasszon kihaltabb helyet, de azt ne mondja már meg nekem senki, h az 5 éves kislányoknak a 80 éves taták p . csét meg a nyanyák lógó zacskó csecsét kéne bámulniuk labdázás közben. Nem egy vidám látvány sztem"

Ebben igazad van. És ez eszembe juttatott egy kb. 10 éves hír, hogy Romániában megtiltották az idős hölgyeknek, hogy fedetlen keblekkel jelenjenek meg a strandon, mert elriasztja a turistákat.

2015. ápr. 19. 22:35
 17/19 anonim ***** válasza:
45%
Nekem a nudizás abban merül ki, hogy a strand egy eldugotabb szegletében leveszem a bikinifelsőt és úgy napozom. Ha mondjuk bemegyek a vízbe, vagy elmegyek egy fagyiért, akkor felveszem. Tudod, annyi ocsmány ember van, petyhüdt vagy dagadt testtel, hogy sokszor még fürdőruhában is égetik a retinámat. Sajnos sokaknak nincs kellő önkritikájuk. :D
2015. ápr. 20. 10:28
 18/19 anonim válasza:
54%
Ha valakinek valami szúrja a szemét akkor nem Kell Néznie. ami meg a dagadt illetve eyéb kirekesztő jelzőket illeti elősször tessék tükörbe nézni. Könnyü másban hibát találni......
2016. máj. 19. 18:25
 19/19 anonim ***** válasza:
Én is nudista vagyok és nem utálom őket. Ellenben a horgászokat nem szeretem.
2016. máj. 19. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!