Mennyire életszerű, hogy egy 30 körüli, egyedülálló nőnek saját erőből legyen lakása 0 szülői segítség és hitel nélkül?
11: Igen? Ezt a munkát ha velem végezteted el, akkor jutalékot kérek! Mennyit kapok?
Menj fel apróhirdetési oldalakra és ingatlanközvetítő oldalára, és szűrj árra!
Én mindennap látok több százat.
14: Én a Nagykörút melletti lakótelepnél lakom, és állandóan hallom, hogy a felújított, panelprogramos 3 szobás lakásokat sem tudják eladni még 6,5-ért sem. Pedig nem is panel, hanem csúsztatott zsalus házak, ami jobb a panelnél sokkal.
Csak hát piszok drága a fenntartása ezeknek.
"nem kölcsönből és nem bankhitelből, és nem szülők pénzéből vagy örökségből"
Ha még csak nem is a teste áruba bocsátásával, akkor nem tudom. Menyasszonytáncból tuti nem. Csak valami nagyon jó kereset, vagy elég jó kereset és normális tartalékolási és befektetési stratégiák jelenthetnek megoldást. Ha maradunk a legalitásnál.
15.
Bezzeg 4 eve ... Ket kulonszobas csusztatottas, vagy kadar- kocka lakast kerestunk max 7.5-ig, de nem hogy felujitandot nem, de semmilyet sem lehetet t kapni, csak 1 szobas galleriast, vagy sotet odut, onkoris lakasos hazban, ahol csak disznek volt a kapuzar.
11-17: örülök, hogy erről beszélgetünk ilyen őszintén. Azok az 1 szobás galériásak valóban nem a legjobban hosszútávon + egymás szájába is néztek ablakon-ajtón-keresztül :P, azok max. diákoknak valóak pár évig, de családnak nem igazán.
A csúsztatott lakások amúgy nem nagyon vékony falún és amúgy minden áthallatszik még az X-edik emeletről is? :P, főleg, ha nincs szőnyeg.
Tudnátok mutatni fotókon olyan lakás típusokat, amelyek eléggé élhetőek hosszabb távon? Kíváncsiságból kérdem, kicsit tanácstalan vagyok még ezen a téren. Köszönöm.
18: Itt csak az volt a kérdés, hogy VAN LAKÁSA. A "VANLAKÁSA" :) csak annyi, hogy van lakása.
Nem volt kitétel, hogy milyen.
Van lakás a piacon 8 nm-es is 2,1 millióért, és vizes szuterén 17 nm-es műhely lakásnak felújítva 4-5 millióért - esetleg még műhelynek bejegyezve vagy irodának.
Én látok olyat rendszeresen olyan árban, amit lehetséges lealkudni 4 milla közelébe, és első lakásnak nem rossz, ha külön akarsz menni. De persze 5 évig dolgoztam rajta, hogy megtaláljam a megfelelőt magamnak a 10 milliós kategóriában is. Szóval nem csak pénz, hanem a keresésbe fektetett munka kérdése is a dolog, hogy sikerül-e.
a rezsi sme mindegy, meg sok más olyan körülmény, ami csak személyesen derül ki - és ami miatt felejtős.
De kínálat az van minden árkategóriában, szóval egyáltalán nem lehetetlen 30 évesen saját lakáshoz jutni. Saját lakás alatt nem csak a 70 nm-es 23 millióst értjük, ugye. A Kérdésben legalábbis nem volt kikötve, és én a kérdésre válaszoltam ezt.
Kulcs még az, hogy ismerd a környéket, és bár közvetítő weboldalán fedezted fel, meg tudd találni az ingatlant (fotó alapján) és ezáltal közvetlenül a tulajt - és így megspórolod a közvetítői költséget.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!