Mit tegyek az alvásparalízissel? Nektek mi a véleményetek róla?
Tegnap este mielőtt el akartam aludni, olyan furcsán éreztem magam, éreztem hogy valami nincs rendben. Egy furcsa gyengeség és bizsergés volt a testemben. Nagyon nehezen aludtam el. De amikor végre sikerült, egy olyan álomba csöppentem amiben azt hittem, hogy még mindig csak várom, hogy elaludjak. Azután halottam hogy a szüleim szobájából áthallatszik a tv, nem tűnt fel, hogy ez nem lehet mert nincs is tv-jük, azután megláttam, hogy a szobámban (ahol nem merek aludni fél éve, mert ott volt eddig csak alvásparalízisem elég durva hallukkal) fel volt oltva a lámpa. Azután már tudtam, hogy ez tuti alvásparalízis. És onnantól elkezdett valami lehúzni az ágyról szép lassan, de a testem maradt. Szinte hallottam ahogy a szívverésem egyre csak gyorsul és gyorsul, a térben ilyen furcsa vonalak voltak. Utána felébredtem, amikor felébredek mindig sírni kell..szörnyű érzés. Mintha a halálból térnék vissza. Próbálom magam nyugtatgatni és tudományos szemszögből nézni. De elég sokszor át éltem már és tudom hogy ezt nem lehet ennyivel megmagyarázni.
Ha elmegyek háziorvoshoz tud gyógyszert írni rá? Mert elegem van abból, hogy alig merek esténként elaludni.
Ez inkább lidércnyomás, sem mint alvásparalízis.
Én legalábbis akkor egyszerűen csak nem tudok megmozdulni, pedig félig ébren vagyok. De nem képzelgek.
Szerintem ez nem alvásparalízis. Az nem álom közben hanem hirtelen felébredés után szokott lenni mikor mozdulni és beszélni se tudsz meg hallucinálsz. Nekem egyszer volt. Akkor úgy megijedtem hogy már korábban is olvastam róla és jobban utánanéztem. Azt tudom ajánlani hogy ne háton fekve aludj hanem az oldaladon. Akkor sokkal kevesebb az esélye hogy ez bekövetkezik ugyanis jobb az oxigénellátás.
A te esetedbe viszont inkább valami állandó félelemmel lehet a baj és inkább a rémálmok a rosszak. Ennek pszichológiai okai lehetnek amire mi nagyon kevés eséllyel fogunk tudni rájönni neked itt. Lehet jó lenne ha beszélnél egy szakemberrel. Tudom én is hogy nagyon rossz minden este attól rettegve elaludni hogy mit fogsz álmodni, nekem is volt egy ilyen korszakom. Kb 11-12 éves lehettem és túl sok horrort néztem. Aztán nappal poén volt este pedig szenvedés és nem tanultam belőle. -.-"
A te eseted viszont komolyabb lehet. Azt ajánlom mindenféleképp kérj segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!