Tudnátok mondani szép, különlegesebb magyar női neveket? De ne azokat az erőltetett, magyarosított külföldi neveket, hanem olyanokat, amik ritkábbak, de gyönyörűek.
A felsorolt nevek fele ronda, magyarosított külföldi név.
Ráadásul a Gerle (mint a galamb) nevetséges, a Csinszkával együtt. Én biztos nem adnám a gyerekemnek egy híres költő szerelmének becenevét.
Nem tudom, miért nevetségesek, kedves beszóló. :)
A Csinszka anyakönyveztethető, magyar név. Te tuskó.
Ez nem beszólás, ez vélemény.
Gerle, mint a galambok -mint írtam.
Attól függetlenül pedig, hogy a Csinszka anyakönyveztethető, attól még akkor is egy költő szerelmének egyik becenevéből alakult ki (a csacsika alakból valahogy.)
Ráadásul még mindig nem számít, hogy anyakönyveztethető, mert Nintendónak is hívhatod a gyereked, sőt, a Gyűrűk Ura trilógia neveiből is kedved szerint válogathatsz. Nevetséges, hogy ezeket megengedik.
Az eddig felsoroltak kb. 80%-a nem magyar név. Kezdve rögtön az Annával. Ezek is magyarosított külföldi nevek, bármennyire nem tudják sokan. Ahogy a Mária, Erzsébet és társai sem.
Magyar név pl. a Boglárka, Csenge, Csilla, Édua, Illangó, Iringó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!