Milyen kreatív feladatot adjak nekik?
Bocsi a kategóriáért, de nem tudtam dönteni.
Van egy olyan tárgyam egyetemen, h kreativitás és az előadásainkon kreativitást fejlesztő játékokba/feladatokba kell bevonnunk a hallgatóságot. Nemsokára rajtam lesz a sor, de a legtöbben versírást, szójátékokat, activity-t stb. játszattak velünk, és már mindenkinek elege lett az ilyen játékokból. Lenne vmilyen ötletetek játékra vagy elfoglaltságra/ feladatra? eddig két ötletem van:
az egyik, h nyomtatok nekik üres képeslapokat, és mintha a nyaralásról írnának a családtagjaiknak és ki is kellene díszíteniük (pl. rajz),
másik h régi újságokat viszek, ollót és mindenkinek ki kell raknia a betűkből egy üzenetet pl. az utókornak
De ez kevés, lenne vkinek még ötlete? 19-23 éves korosztály, egy fiúnk van, többiek lányok vagyunk.
köszi!
köszi, de nem tudom, h az mennyire köthető a kreativitáshoz
és egyáltalán nem "büfé-ruhatár" szak , ez csak egy nem kötelező tárgyam
Én ha egy ilyen órán ülnék, azt várnám, hogy valami érdekeset csinálunk, ha már kreativitás. Légyszi ne sértődj meg, de a képeslap díszítés nekem csalódást okozna.
Nem tudom, hányan vagytok az órán, de én a helyedben 3-4 fős csoportokra bontanám a társaságot, és minden csoportnak húznia kéne egy kalapból, amibe előre cetliket raktam.
A cetliken olyanok lennének, hogy "bálna kaland", "kabát közgyűlés", és hasonló furaságok, amin mindenki úgy mulat, ahogy jólesik neki.
De nem árulhatják el, mit húztak.
Minden csoport kapna egy A3 vagy A2-es üres lapot, és egy adag régi újságot, ollót, ragasztót.
A feladat, hogy amit húztak maguknak, azt ábrázolják valahogy kollázs formában.
Szabály: nem vághatnak ki egyben olyan formát, mint ami a húzott címben szerepel.
Sőt, legjobb ha ollót sem adsz nekik, és csak tépni lehet az újságot.
Az óra utolsó 20 percében pedig minden csoport kirakná az alkotását, és a többieknek egy-egy cetlire kéne tippelniük, hogy mit ábrázolt a többi csapat.
És a végén elondanád, hogy mi volt az eredeti cím (amit húztak cetli), és mit tippeltek a többiek.
Gimiben rajzórán egyszer kaptunk egy A4-es lapot (mindenki egyet), ami firkával volt tele. Nekünk meg színes bármivel rá kellett rajzolnunk a firkára, kiszínezve, hogy mit látunk benne.
Ez pl. belefér 5-10 percbe, és nem bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!