Boldogtalan vagyok/voltam az utóbbi nem tudom, hány hónapban. Főleg a lakhelyem miatt, illetve amiatt mert félek az ismeretlentől. Mitévő legyek, költözzek nyáron?
Kicsit hosszú lesz, de ha valaki végigolvassa, és írna tanácsot, annak megköszönném.
Kollégista vagyok körülbelül 2,5 éve. 2 ember van egy kollégiumi szobában. Nem a szobatársammal van baj - sőt, 2,5 év alatt a mostani a legjobb fej! meg egy héten 2-szer körülbelül nem is alszik a kollégiumban, hanem a barátjánál van, csak akkor leszek ideges, ha a barátja is feljön a szobában, mert előttem cuppognak/smárolnak, ....... de a lánnyal nagyon jól kijövök.)
A bajom az, hogy nagyon hiányzik már a privát szféra. Az, hogy akkor keljek, amikor akarjak - persze, ha nincs suli, és ne keltsen fel más pl. szombat/vasárnap reggel. Vagy akkor feküdjek le aludni amikor én akarok. Vagy pl. hajnali 4-kor ne jöjjön be más a szobába (szobatársam) mert elment bulizni... de amúgy nagyon jól elbeszélgetünk, sok közös dolog van, ami mindkettőnket érdekel, de ezek zavarnak. 2,5 év alatt gyülemlett fel bennem, hogy nagyon mehetnékem van a kollégiumból.
Ami még zavar, hogy fizetem pl. az internetet (28.000 a koli összesen, ebből 5000 ft az internet) de nem jó az internet, akadozik vagy nincs egyáltalán kb már 4-5 hónapja. Hiába szólunk többen is, valamit csinálnak, jó 3-4 napig majd ismét rossz lesz. Kb 5000 ft-ot fizetek az internetért, de mégis mobilnetről (stick) vagyok legtöbbször a kollégiumban.
Illetve a szobaellenőrzések, meg hogy járkálnak a szobában. Az addig oké, hogy legyenek szobaellenőrzések (pl. ne legyen valakinél nagy kupi a szobában) de a takarítónő bejárkál a szobákba... van egy ilyen minden-ajtót-nyitó kulcsa. Meg hallottam másoktól is, hogy járt a takarító a szobájukban mikor nem voltak ott a koliban.
Pl. a zárat kettőre lehet elfordítani, (vagyis duplán be tudod zárni) és megbeszélték többen is a szobatársukkal, hogy úgy zárják be a szobát hogy 2-re zárják be (tehát duplán) de amikor a szobatárs hazaért este és nyitotta ki az ajtót csak egyre volt bezárva, tehát csak egyszer kellett elfordítania a kulcsot a kettő helyett.
Na én ugyanezt tapasztaltam, nem egyszer... megbeszéltem a szobatársammal direkt, hogy 2-re zárom, és a társam meg este úgy nyitotta ki az ajtót hogy 1-re volt zárva...
Több portás van, akik naponta váltják egymást, egyikkel volt egy kis nézeteltérésem/vagyis az utóbbi időben nem jövünk ki jól... úgy érzem, mintha cseszkelődne velem, olyan a hangneme is.
Ami az ellen szólna, hogy elmenjek a koliból nyáron, az az hogy 28.000 helyett csak 18.000-et fizetnék, mert nyáron olcsóbb. (legalábbis múlt évben ennyi volt, most nem tudom mennyi lesz)
Illetve sok emberrel, aki velem ugyanazon az évfolyamon van, jóban vagyok; a társasági élet jó. De szeretnék egyedül lenni egy szobában, hogy legyen privát szférám (nem vagyok egyke, 2 tesóm is van, szóval tudok osztozni mindenen, de úgy érzem hogy 2,5 év a kollégiumból elég volt.)
Június előtt nem tudok költözni, addig vizsgaidőszak van, meg jún. 30-ig ki kell fizetni kötelezően a kolidíjat, nem tudok elköltözni hamarabb. (Aláírattattak velünk egy papírt, hogy a kollégium egy félévre szól, és csak félévek végén lehet elköltözni, pl. áprilisban nem tudok. Aki mégis áprilisban költözne el, annak ki kell pengetnie az összes kolidíjat a félév végéig... ) a nyári kollégium értelemszerűen csak nyárra (július-augusztus) szólna.
A másik, hogy nem tudom, pénzben egy albérlet hogy jönne ki, mert nézegetek hirdetéseket, és néha elhűlök hogy 70.000 egy alig pár négyzetméteres szobáért...
ami meg olcsóbb, az olyan hogy lenne szobatársam.
Nem vagyunk fényes anyagi helyzetben, suli mellett egy-kétszer melózom (nem minden hétvégén, attól függ hogy behívnak-e) illetve kisebb munkákat csinálok: beadandókat vagy vizsga/zh időszakban korrepetálok, de ezek a pénzek elmennek kajára, tisztálkodási szerekre meg ilyen alapdolgokra. Nem is tudom, mióta nem vettem magamnak egy felsőt vagy egy gatyát. :(
Ami miatt még boldogtalannak érzem magam, hogy olyan ismeretlen lesz az egész... mármint ez az utolsó félévem fősulin, és nyáron elkezdem a szakmai gyakorlatomat. Diákmunkán dolgoztam persze, nagyobb közösségben, de ez gondolom teljesen más lesz. És félek.
Céljaim vannak, tűztem ki magamnak (pl. májusban nyelvvizsga) de nagyon félek az ismeretlentől, hogy egy teljesen új környezetben fogok majd dolgozni, és teljesen más lesz, mint az eddigi diákmelóim. Közgazdász szakon tanulok, és multihoz akarok majd menni szakmai gyakorlatra.
Ami még "dob" a boldogtalanságon, vagy elégedetlenségen vagy nem tudom minek nevezzem az az, hogy soha nem volt normális párkapcsolatom. A leghosszabb kb. 2 hónap volt, még nagyon fiatalon 14 évesen... most meg 21 múltam.
Aki tetszik külsőre, az bunkó/csajozós, és csak a d*gás érdekli.
Aki tetszik belsőre, az külsőleg nem.
Ha ritkán olyanra akadok, hogy tetszik külsőre is, belsőre is, rendes is, nem bunkó, nem az a nagy-csajozós típus, kedves udvarias és figyelmes, azt meg én nem érdeklem...
Egyedül érzem magam.
Bocsi, ha hosszú lett.
21/l
Én elolvastam,megmondom őszintén felismertem magam az utolsó 4.bekezdésben :D,ha már nem birod tovább akkor költözzél igen,de utána mi lessz,akkor rendes melót kéne vállalnod stb,a suli miatt se tenne jót szerintem,valahogy bird ki a végét,egyébként ha van kedved erröl dumálni,meghallgatlak szivesen!:)
25/F
Ja, és nem arról van szó, hogy ronda, pattanásos, dagadt csaj lennék... nem fényezem magam, de több ismerősöm (srác) szerint csinos vagyok.
Csak ezek a tipikus "1-éjszakára-kell-a-csaj" emberek, kolléggisták, ott meg úgy terjednek a pletykák, mint a pestis... történik valami 10 perc múlva tudja a fél koli, másnap már az egész koli. Tehát nem is akarok senkivel kapcsolatba lenni, aki kollégista.
Fősulin meg tetszik 1-2 srác, de vagy nem érdeklem őt, vagy pl. a másiknak nincs ideje csajra (dolgozik-suli-sportol versenyszerűen, edzésekre jár, alig van így is ideje.)
Szóval eléggé csődtömegnek érzem magam most...
Az a baj, hogy rendes melót nem tudom hogy vállaljak most (mert gyakorlatokon bent kell lennem, és olyan az órarendem hogy csak péntek-szombat-vasárnap tudnék dolgozni) hétközben max 4 órák mennének, arra meg senkinek nem kellek (max ilyen szórólap, de ezeket próbáltam, és nem jöttek be. ) Hétvégén tudok 8 órában dolgozni vagy többen, de nem mindig hívnak be.
A gyakorlataim meg úgy vannak hogy van pl. 10.30-tól meg délután 15.30-tól szóval sehogy nem tudok dolgozni pl. 6 órát, olyan jó az órarendem... az elméleteket még csak ki tudnám hagyni, de nem lett túl jó az idei félévben az órarendem.
Apum támogat csak pénzben, édesanyámmal rossz a kapcsolatom, és egy fillért nem kérnék tőle (nem beszélek vele, de meg is mondta kerek perec hogy nem támogat semmivel) de apumnak is több hitele van, adósságok...
Most is pl. tőle kértem, a nyelvvizsga felkészítő kurzusra pénzt, (30.000) igaz egy részét a maradék pénzemből én pótoltam ki, de 20.000-et kértem tőle és azt is nagy nehezen tudta nekem átutalni :(
Szóval ja, szar helyzetben vagyunk anyagilag. Hónap végén van hogy kaját alig tudok venni... vagyis nagyon be kell osztanom, mit veszek, pl csokit vagy édességet hónap elején nagyon max hónap közepén veszek, hó végén sose... akkor örülök, ha tudok pl. kenyeret, kis húst, zöldséget meg ilyesmiket venni.
Nyáron meg elkezdem a szakmai gyakorlatot (kötelező a fősulin) és van fizetés de nem sok... kb. 60-80.000 ft attól függ, hol tudok dolgozni majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!