Hogy hagyjam el a folyamatos álmodozást?
Már kb. 3 éve álomvilágban élek. Ezt nem úgy kell elképzelni hogy reálisan végiggondolom a jövőmet és teszek érte. Egyszerűen csak beleképzelem magam egy olyan világba, ahol úgy nézek ki ahogy szeretnék, olyan személyiséggel rendelkezem amilyet szeretnék, és így mindenki szeret. Bekapcsolom az mp3-mat és össze-vissza járkálok a szobában, miközben egy olyan világban vagyok ahol számomra minden szép és jó. Mióta ez megy, felhagytam a hobbijaimmal, a jegyeim pocsékok, és még azóta se szereztem barátokat, és elhanyagolom magam. Tenni teszek érte, hogy legalább az alakom olyan legyen mint a fejemben, így kemény fogyóba kezdtem, de úgy érzem az álmodozás mellett nincs is szükségem ételre. Tisztában vagyok vele hogy ez egyáltalán nem normális, élnem kéne a valódi életemet, de ha belegondolok hogy "itt" nincsenek barátaim, csúfolnak akkor már rögtön elmegy a kedvem tőle. Félek hogy paranoiás skrizoféniám van, hisz ők képzelődnek. Bár én tisztában vagyok vele hogy ez nem a valóság. Már barátokat is képzeltem magamnak, akik kedvesek velem a fejemben, és megnő az önbizalmam is. Hobbikat már kerestem de pont emiatt nem kötött le egyik sem. Mit tegyek hogy ez abbamaradjon?
Ui. Nem akartam önsajnáltatni, bocsánat ha esetleg annak tűnt :)
Próbáld ki, hogy milyen amikor nem csúfolnak és megadják neked a tiszteletet. Biztos tetszene...
Ennek elérésére azonban fel kell venned a kesztyűt. Erősnek kell lenned és el kell érned, hogy ne merjenek csúfolni. A hangsúly a félelmen van. Csak akkor szerezhetsz kellő tiszteletet, ha félnek attól, hogy megbántsanak.
Jó volt ezt így olvasni, mert teljesen átérzem, amit írsz. Én is rengeteget álmodozok, és állandóan olyan világba viszem el magam, ahova soha nem juthatok. Bár nekem nem rosszabodtak a jegyeim, vannak barátaim, de alig várom minden nap, hogy hazamenjek a suliból, egyedül maradjak, fülhallgató be, és álomdozás. Ehhez szerintem nem kéne úgy állnod, hogy elhanyagolod magad, mert az álmodozás nem feltétlenül rossz. Én szeretek álmodozni, szeretem azt a másik világot, hiszen azért alakítottam ki, hogy ne olyan legyen az a világ, mint a szürke hétköznapok. Szeresd ezt az világot, de a legfontosabb, hogy ne hanyagold el magad ez miatt, mert fontos a valóvilág is. :)
15/l
Maladaptive Daydreaming-nek hívják angolul és nagyon sokat tudsz olvasni róla, ha rákeresel az interneten.
Az álmodozásnak amúgy két oldala van : ha elválaszt a valóságtól , akkor a negatív oldalát tapasztalod, de ha inspirál és ötvözni tudod a valósággal, akkor az a pozitív oldala. Minden, amit eltudsz képzelni a fejedben, egy lehetőség is egyben, hogy megvalósítsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!