Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Most komolyan, hova "fejlődik"...

Smileyhead kérdése:

Most komolyan, hova "fejlődik" a mostani generáció?

Figyelt kérdés

én még anno éppen beleszülettem a "retro korszakba", ezért főleg a régebbi dolgokért, játékokért rajongok, és ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy mi van már a mai kicsikkel?

Jelenleg nyolcadikos vagyok, 15 éves, és ma az iskolában a már "hívásképtelen" régi telefonommal, egy (gombos) Nokia XpressMusic 5130c-n játszottam a Pokemon Cristalt. Ez még annak idején a GameBoy Color-ra jött ki, de mivel ma már képtelenség rendesen beszerezni (a konzolról nem is beszélve), ezért játszottam a telefonomon.

Na, szóval, pofátlanul betolakodott egy elsős osztály a termünkbe, és senkit se hagytak békén, viszont nem akartuk őket kizavarni, mivel tanár is volt a teremben. Hogy miért nem ő zavarta ki őket, vagy miért nem szóltunk neki, hogy ez minket zavar? Hosszú történet, de a lényeg az, hogy az a tanár magasról sz**ik rá, hogy mi van az osztállyal.

Aztán előbb-utóbb természetesen hozzám is odajöttek és (számomra) ekkor kezdődött a "móka".

Először csak nézték, ahogy játszom, néha-néha kuncogtak egyet, de aztán jött a "vihar".

"Nézd már, számológépen játszik."

"Ez számológép?!"

"Hehe GTA."

"A b*** GTA-zik."

"Te most komolyan egy olyan sz**on egy olyan sz**ral játszol?"

stb.

De ez most komoly? Ilyenné lesz az emberi faj? Az interneten is egyre több olyat látok-hallok, hogy pl. egy ötéves a PS4-én játszik egy (18+)-as játékkal, miközben Voice Chatben ordítozza a trágár szavakat, és sértegeti a többi játékost, hogy "ne hackeljék már szét azt a k**** játékot", miközben csak ő rossz a játékban (amit elvileg még BŐVEN nem is kéne játszania).

Egy másik dolog pedig az, hogy egy rakat helyen egyre többször látok olyat, hogy kis alsósoknak (lassan már óvódásoknak is) méregdrága 100.000 Ft-os okostelefonja van. Egy gyereknek akkor kéne telefont venni, amikor szügsége is van már rá. én is 4.-es koromban kaptam meg az első GOMBOS telefonomat, használtan a szüleimtől. Majd lett még egy, és csak most kaptam meg az első okostelefonomat egy éve.

Amit ezekkel mondani akarok, hogy jobban meg kéne nevelni a gyerekeket, és nem kéne hagyni, hogy gyerekkorukban is már "szétkockulják" a fejüket.

Nekik akkor kéne Micimackót nézni, játszani a többiekkel (NEM digitálisan), és kiélvezni az életet, amikor még ér is valamit.

2015. febr. 13. 13:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Erről kicsit az jutott eszembe amikor egy 7 éves azt mondja hogy a 6 éveseknek még nem szabad megnézni X mesefilmet mert félelmetes. Megsúgom neked, a mai 8.os korosztályt én ugyanolyan retardáltnak látom mint te az elsősöket. Pedig nem vagyok sokkal idősebb. (mondjuk tíz évvel)
2015. febr. 13. 13:18
 2/5 anonim ***** válasza:
A félreértés elkerülése végett: Nem ellened vagyok, tényleg kib_szott gáz amit némelyik szaros megenged magának a retardált szülei miatt. Ezek olyanok is lesznek. Cserébe te esetleg mehetsz egyetemre, meg kapsz majd diplomát, ők meg nem.
2015. febr. 13. 13:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell meglepődni, az ilyen gyerekek a szülőket minősítik. És szerencsére nem minden gyerek ilyen.

Az ilyenekből lesznek aztán az elcseszett drogosok, akik 15 évesen mattrészegre isszák magukat és füveznek a parkban. Szép életük lesz.... (igen, láttam rá több példát is)

Én sajnálom ezeket a gyerekeket, ők azok a generáció, akiket SEMMI sem fog boldoggá tenni. Mindig csak több és több pénzt akarnak, de boldogok sosem lesznek. (mert nem lesznek céljaik, nem tudják értékelni a dolgokat... amikor hirtelen megszalad az embernek a pénz, és szórhatja összev-vissza, z elején érdekes. Igen, hogy neked vannak a legmenőbb új dolgaid, "feszíthetsz"... de ez megszokottá és unalmassá válik egy idő után.)

Erről nem ők tehetnek, hanem a szülők, akik minden kütyüt megvesznek a gyereknek, és egyáltalán nem szánnak rájuk időt. Ők a tv és internet előtt szocializálódnak. a "Való világ" generáció. Az igazi fogyasztói társadalom. Akiknek tényleg csak az létezik, ami szerepel a tv-ben. (mint a 80'-as évek Amerikája, amikor a televíziózás olyan szinten elterjedt, hogy ami ott nem volt jelen, az a nagyközönség számára nem is létezett)

Az ilyen emberek csak a külsőségeket nézik... de mi van a dolgok mögött? Én mindig erre gondolok...

Én 21 vagyok, de sokat cseszegettek általánosban, hogy nem volt telefonom. (hozzáteszem, tehetős családból származom, de a szüleimnek volt annyi esze, hogy sosem vágtak hozzám feleslegesen méregdrága dolgokat). A szomorú az, hogy azok a gyerekek akik apple telefonnal (bár akkor azt hiszem egy Nokia volt a legmenőbb, már nem emlékszem melyik modell) és szuper kütyükkel villogtak 80%-ban "szegény" családból jöttek. Szülő éjjel-nappal dolgozik, hogy megvegye a gyereknek azt, amire az vágyik.

Kislányként bántott, hogy ez miatt csúfoltak, de rájöttem, hogy őket kéne sajnálnom. Mert lehet, hogy nem kaptam a szüleimtől méregdrága iphone-t, de nekem legalább volt normális életem, és nem a telefonom jelenti az egyetlen kiugrási lehetőséget az életben.

2015. febr. 13. 13:21
 4/5 anonim válasza:
100%
Egyet értek az előttem szólóval! Amikor még én voltam 8.osztályos, szinte senkinek nem volt telefonja, és persze voltak olyan 1-2.osztyályosok akiknek már érintőképernyős volt! De ez nem hova "fejlődés" kérdés, hanem az, hogy mi adott sajnos a mostani fiatalko ezeket halják h kármokodni meg minek kimenni ha otthon a hűvösön/melegen el lehet intézni. Mi annó a másik faluba szaladgáltunk át, hogy kihívjunk valakit! Ezt a technika teszi a kicsikkel, de mindenki így van a fiatalabb generációval, majd ha ők is oda kerülnek ahova te majd nekik is furcsa lesz az új generáció!
2015. febr. 13. 13:26
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment mindenkinek a zöld kéz. ☺
2015. febr. 13. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!