Hisztek az MBTI által meghatározható lélektani típusokban?
Kitöltöttem még pár hónapja a tesztet, és INFJ jött ki, ami egy férfinak nem a legelőnyösebb, ahogy utánaolvastam. Úgy vagyok a dologgal, hogy nyilván van egy kis igazságalapja, de nem tudom eldönteni, mennyire igaz az, amit állít. Valóban magamnak való vagyok, gyakran tapasztalom az egyedüllétet, viszont nem tudom, a többi tulajdonság mennyire húzható rám.
21/F
A pszichológia nem olyan, mint a matek vagy a kémia, hogy egy, teljesen pontos magyarázat/elmélet létezik csak, hanem több oldalról vizsgálja az emberi viselkedést, nincs tökéletes elmélet. Nekem tetszett, én is sok igazságot találtam benne, főleg az a rész, ahol leírta, miket tanácsol az adott ember életviteléhez.
Szóval az önismeret mindig jó, lehet, hogy nem tökéletes az MBTI, de előrébb vagy vele önmagad megismerésében, mint előtte voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!