Régen amikor az ember meg akart tanulni egy nyelvet, kiment külföldre és kész (Ady, József Attila stb). Hogy csinálták?
Lehet, hogy kevesebb érzéked van a nyelvekhez, mint nekik volt. Nem bunkóságból mondom, ehhez is egyfajta logika kell. Van akinek könnyebben megy, szinte automatikusan. Lehet, hogy te más beállítottságú vagy.
Amit én vettem észre, hogy akinek kevésbé megy a nyelvértés, az általában jobban ragaszkodik a szavakhoz, ahhoz, hogy mindet megértse. Akinek könnyebben megy, az inkább az összefüggésekre figyel.
Másrészt külföldön, "mély vízben" sokkal gyorsabban megy a tanulás.
"Főként csak olvastak, illetve intellektuális eszmecserét folytattak másokkal."
Na Ady meg az intellektuális eszmecsere... Ady korának egy túlhypolt alkoholista, egoista, szifiliszes, kicsapongó bunkója volt semmi több.
Azért ez a "túlhypolt,alkoholista" ember jobbnál jobb verseket írt.Az igaz,hogy emberileg volt benne kivetnivaló,nem is kevés,de nem volt tehetségtelen.Szerintem Petőfi pl. jobban túl van értékelve,de nem vitatom a tehetéségét.
Egyébként még ha nehezebben is,de be lehetett szerezni francia és más külföldi szerzők műveit,azokat sokan le is fordították,valamint külföldön jobban rá vagy kényszerülve,hogy az ottani nyelven kommunikálj.Szerintem ezen a feliratos filmek lendítenének vagy ha engedi a pénztárcád,menj el külföldön tartott tanfolyamokra,minél kevesebb magyarral,mert ha sok a magyar,semmi nem fog megmaradni egy idegen nyelvből.
"Azért ez a "túlhypolt,alkoholista" ember jobbnál jobb verseket írt."
Ha megfelelő mennyiségű réz meg tujon van az abszintban, akkor mindenkiből csodálatos költőt varézsol a zöld tündér... Az meg, hogy mi a jó vers teljesen relatív, attól, hogy valami elvont még lehet rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!