Mennyire nehéz volt elfogadnotok, azt hogy szemüveget kell hordanotok? 23F
Nekem nem volt nehéz elfogadnom, habár viszonylag hamar, kb 10-12 éves koromban derült ki hogy rövidlátó vagyok.
Egyébként attól hogy asztigmiád van, még nem kell úszás/futás stb közben szemüveget hordanod. Nagyon sok szemüveges embernek van kisebb-nagyobb asztigmiája, nekem is. Nekem a tetejébe még elég rosszak is a szemeim (bal -4, jobb -2,5), mégsem hordom pl. úszás vagy sport közben a szemüvegem. :)
Nekem csak 2-3 hónapig volt. Úgy éreztem, mintha korlátozva lennék, meg amúgy sem tetszett. Azóta is kontaktlencsét használok, szemüveget csak itthon szoktam, így pihenhet a szemem.
Mindenesetre ez nem a világvége, ma már nagyon divatos szemüvegek vannak, olyan stílusban, amilyet csak szeretnél. Stabilnak pedig simán tud stabil lenni, mondjuk focizás közben nem ajánlanám, de futás vagy bringázás közben semmi gond nem lesz vele.
Hogy őszinte legyek, én is ugyanúgy álltam hozzá, mint te, igaz, akkor csak 10 éves voltam. Hosszú évek alatt sem sikerült kibékülnöm vele, szerencsére 18 évesen megfeleltem az orvosi követelményeknek, és lézeres szemműtét által eltűnt rólam. :)
Egyébként szemüvegben is lehet sportolni, csak néha majd csúszkálni fog, vagy ha nem olyan erős a szemüveged, és kb. látod még, hogy merre mész, addig le is veheted. :)
eléggé nehezen,
5.es voltam,és csunyaság egyik jelének véltem.mikor érettebb korba léptem,és most sem szeretem mert nem tud praktikus és divatos,és sportos lenni egyszerre.
Kb 10 percembe telt elfogadni. Nem szeretek feleslegesen keseregni.
Inkább az volt a baj, hogy az osztálytársaim fogadták nehezen(csúfolással).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!