Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vennétek BKV bérletet ebben...

Vennétek BKV bérletet ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Egész életemben volt bérletem, sosem blicceltem.

1 hónap múlva lesz kocsink.

Sokat utaztam olyan járatokon, amikre első ajtós felszállás volt, meg metróztam is.

De ahová eddig BKV-val mentük, most kocsival fogunk.

Munkába BKV-val fogok járni továbbra is, ami összesen 3 megállót jelent reggel és ugyanennyi este, amin nagyon nagyon ritkán jön ellenőr.

Mindig lenne nálam pár jegy, ha szükség lenne rá.

De azt számoltam, hogy ha megveszem minden hónapban a bérletet az egy év alatt 114.000 Ft. Még ha esetleg 3-4 alkalommal meg is büntetnek egy évben, akkor is olcsóbban jövök ki.

Ti hogy csinálnátok?

2015. jan. 31. 10:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Gyalog járok dolgozni igaz nincs messze (kb 1km) így nem veszek bérletet. Jó benne, hogy nem költök havi 10 ezer forintot bérletre és jól jön egy kis testmozgás. Rossz benne, hogy ha máshová megyek vagy jegyet használok vagy bliccelek és akkor rettegéssel telik az idő amíg utazom. Én is úgy csinálnám ahogy te, mindig lenne nálam jegy és használnám ha kéne viszont ha közvetlenül melletted száll fel az ellenőr (jártam már így) akkor elég nagy baj van..
2015. jan. 31. 18:54
 12/12 anonim ***** válasza:
0%

Mi öten vagyunk a családban, ebből egy embernek fizeti a munkahelye a bérletet. 40 ezer forintba kerülne havonta(!), ha mindenki megvenné magának. Mégis kinek van erre pénze az albérlet és a kiadások mellett? Akinek van, az nem BKV-zik, hanem kocsival jár, mert megteheti, hogy fizesse a benzint. Nekünk nincs, de dolgozni járni muszáj.

A bicikli kizárt, mert tízemeletes panel 4. emeletén nem fér el egy sem, nemhogy négy darab. Gyalog kivitelezhetetlen, mert messze vannak a célállomások.

Én több mint 3 éve bliccelek, ráadásul metrón (is), és semmiféle idegesség meg rettegés nincs bennem. Soha nem büntetett meg senki, mert a határozott fellépéssel nem tudnak mit kezdeni. Egyszerűen otthagyom az ellenőrt és kész. Mit tud csinálni? Követ? Tegye. Volt már rá példa, aztán 10 méter után lekopott, mert tudta, hogy nincs mit tennie. Ha hozzád ér, akkor te hívsz rendőrt, mert ehhez nincs joga. Szóval nem tudom miért kell bef.osni tőlük, amikor semmit se tehetnek. Ha tehetnének, nem hagynának elmenni.

A közteresek más tészta, őket könnyű felismerni, és ilyenkor egyszerűen leszállsz, amikor ők fel. Nekem speciel volt már esetem velük is. Szépen odaadtam a személyimet (nekik köteles vagy), közben teljesen nyugodtan beszélgetésbe elegyedtem velük, és az lett a vége, hogy nem büntettek meg. Ehhez persze az is kell, hogy a másik fél normális legyen, és ne direkt köcsög, mint az ellenőrök nagy százaléka (tisztelet a kivételnek). De ha megbüntetett volna se történt volna semmi, mivel soha semmilyen papírt nem írnék alá, mert arra a jó isten se kötelezhet. Ezek után megint meg vannak lőve.

Az meg, hogy ettől gyomorfekélyt lehet kapni, megnevettetett.

Lehet itt jönni az erkölcsökkel meg a becsülettel, de felesleges. Én tisztességesen megdolgozom a kevés pénzemért, amiből eszünk, számlákat fizetünk, stb. Nem fogok azért egy hétig nem enni, hogy megvegyek egy tízezres bérletet, ráadásul 4 főnek. Pontosan 6 ezer forintot lennék hajlandó fizetni érte, mert ennél többet nem ér. Na de tízezret? Ilyen fizetések mellett? Vicc.

Rengeteg kollégám csinálja ugyanezt, mert rá vannak kényszerülve ők is.

Aki pedig ilyenkor azzal jön, hogy ezért megy tönkre a BKV, annak csak annyit szoktam mondani, hogy nézzen szét a nagy vezérek háza táján, akik ilyen-olyan több tízmilliós végkielégítéseket osztogatnak szét egymás között, amiből nyaralni járnak meg felhúznak belőle egy kacsalábon forgó villát. Na ezért tart ott a BKV (meg az egész ország), ahol tart, nem azért, mert a "kisember" bliccel.

Ha megengedhetném magamnak, hogy havonta dobáljak ki 10 ezreket bérletre, akkor megtenném. De nem tehetem meg. Még mindig jobban megéri ingyen utazni és 3 havonta egyszer összeakadni egy ellenőrrel, aki úgyse tud megbüntetni, mint ugyanennyi idő alatt kiadni 30 ezret 1 főre.

És hogy a kérdésre is válaszoljak, 3 megállót akár még csukott szemmel is végig utazok, szóval ha nincs más opció, akkor simán bevállalható. Tudom nem vagyunk egyformák. Van aki annyira retteg, hogy lerí róla, hogy tilosban jár, és inkább nem kockáztat, de a muszáj nagy úr. Míg vidéken laktam, én is megvettem mindig (igaz diákbérletet), de itt más szelek fújnak.

2015. febr. 1. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!