Hogyan lehet így feljelenteni valakit?
Állítolag a képemmel és nevemmel felregisztrálltak egy melegtárskeresőre(nem vagyok meleg) és terjesztették hogy meleg vagyok..
Tervezzük a családdal hogy feljelentjük, viszont egy baj van, nincs meg az a profil, ami megvolt, vagyis törölte.
Planetromeo.com on volt fent.
Ha törölte, hogy lehet így megtalálni???
De nem láttad amit korábban írtam.
Amikor törli a felhasználóz azon a társkeresőn, akkor MINDEN véglegesen törlődik.
És az IP címet nem tudim megszerezni így.
Felhasználó névvel nem megyek sokra.
Most például ebből mit tudsz kiszedni?
dabruo ( Ezt a nevet csak példaképp írtam )
Tehát például ha ez volt a neve azon az oldalon az mit számít?
Törölte magát.
Ezen a világon nincs olyan, ami a netről véglegesen törlődne. Minden tárolva marad valahol, csak te már nem érsz hozzá, ennyi.
Próbálkozz az adminoknál, rendőrségen ... Ennyit lehet mondani erre.
A probléma gyökere nem itt van. Az IP cím tényleg tárolódik a szerveren, azt vissza lehet nézni.
Viszont a romeo szervere Németországban van, és ők csak egy német bírósági végzésre fogják neked ezt kiadni. A német jogban pedig eléggé más a melegek megítélése, mint itthon, a jog szerint melegnek lenni nem szégyen. Azaz ez kb. egy kaliberű azzal, mint hogy valaki azt terjesztette rólad, hogy barna hajú vagy, pedig igazából szőke vagy. Igen, hazudott, de nagyon kétlem, hogy ha csak ennyi történt, erre kiadnának egy végzést. A rágalmazást, mint indokot itt buktad (pláne, mivel a német adatvédelmi törvények nagyon erősek, csak nagyon megalapozott okkal fognak neked ilyet kiadni, ha mondjuk személyi sérülés történt vagy ilyesmi).
A másik probléma, hogy amikor a Facebookra beregisztráltál, tudomásul vetted, hogy az ott nyilvánosan megjelenő adataidat (és fényképeidet) bárki láthatja és felhasználhatja (ezzel a Facebook magát védi). Azaz itt a személyes adatokkal való visszaélést is buktad.
Nem mondom, hogy lehetetlen, de egy ilyen nemzetközi ügybe rengeteg pénzt és energiát kell fektetni, a végén pedig a bűnös max. kap egy kis pénzbüntetést vagy felfüggesztettet. Nem ér meg ennyit az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!