Az alkudás tényleg így működik? Jogosan háborodott fel a vevőm?
Még érdeklődésnél sem etikus alkudozni szerintem egy fix árból, nemhogy így.
Amúgy használj Vaterát, ott ilyen nem fordul elő.
Annyira utálom azt az oldalt, tele van smucig alakokkal, már néha kikaparnám a szemem, milyen pofátlanok tudnak lenni...
Szép kis gyöngyszemet fogtál ki te is, jól tetted, hogy nem engedtél neki, mással talán nem játsza el ugyanezt.
"És alkudni kötelező ez íratlan szabály."
Az a baj, hogy nálunk ennek se írott se íratlan szabálya nincs, csak minden a lehúzásról szól.
Teszem azt, valami ér 22-23 ezret, felteszem 21-22-ért, akkor jönnek a "18-ért azonnal viszem" ajánlatok, meg a pofátlanul alacsony árak. Bezzeg ha 25-ért teszem fel, akkor jönnek a kioktató kommentek hogy hogy képzelem, el vagyok tévedve...
én is adok veszek és az alkudozás szinte mindennapos :)
De ezt mindig elöre meg kell beszélni és ami veled történt az sajnálatos,s jogtalan volt a "vevöd" viselkedése szerint.
Énnekem szokásommá vált az hogy egyrészt rákérdezek minden részletre, majdmiután megbeszéltünk mindent az üzletpartnerral, akkor írok egy "számla" üzenetet. Ebben ott van az eladandó tárgy, ár, csomagolás, nap&idö, helyszín az átvételre és hogy honnan vagyok felismerhetö. Ha így jársz el akkor nem csak az ilyen eseteket kerülheted el, hanem a partnered is "premium" kiszolgálásban részeslhet.
További jó adás-vételt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!