Mik a fontos dolgok az életben?
16 éves lány vagyok, a családi életünk rendezetlen, konfliktusokkal teli, az iskolában kicsavarodott értékrendű emberek a mérvadók. Azt hozzá kell tennem, hogy ezek nem szolizott, műkörmös, fb-celeb hölgyek/urak, hanem jobbára okos, általában szorgalmas, divatos (Vans, Converse, Bershka) lányok és fiúk, akik egy társaságba járnak, kicsit erőltetett módon alterek, értelmiségi művészek, és valamiért mind "jófejek". Közös jellemzőjük még az általános gazdagság. Mi nagyon nem vagyunk jómódúak. Intelligensnek mondanak, tényleg nagyon gyorsan jár az eszem, korrekt vagyok, olvasott, nem rosszindulatú, szépnek is tartanak. Mellettük mégis senkinek és semminek érzem magam, aki rossz, gonosz, idegesítő, állandóan azt hiszem, hogy mindenki kibeszél a hátam mögött (párszor be is bizonyosodott, hogy nagyon durván megy a pletykálkodás mindenkivel szemben).
Azzal próbálom vigasztalni magam, hogy már csak másfél év van hátra a gimiből, és nem ezek a fontosak az életeben. De akkor mi? Mi szerez örömet az embernek, ha azt éli meg, hogy a környezete nem fogadja el, ráadásul rosszabbul is él, mint mások, nem éppen szerető környezetben? Tényleg elmúlik ez a középiskolai világ? Ki lehet törni otthonról (főleg a lelki dolgokat értve ezalatt)? Általánosságban mi tesz, mi tehet boldoggá egy embert? Hova fogok jutni felnőttként/egyetemistaként? Jobb lesz?
Mi az, hogy "értelmiségi művészek" ?! :D
..converse és bershka inkább közönséges, mint divatos :D
Az általános gazdagság is relativ. Aki bershkában meg converseben jár, az nem gazdag. a gazdagság nem itt kezdődik és nem is ebben mérendő..
"Intelligensnek mondanak, tényleg nagyon gyorsan jár az eszem, korrekt vagyok, olvasott, nem rosszindulatú, szépnek is tartanak."
ez nem az ami vagy hanem az aminek látszani akarsz.
"Mellettük mégis senkinek és semminek érzem magam, aki rossz, gonosz, idegesítő, állandóan azt hiszem, hogy mindenki kibeszél a hátam mögött (párszor be is bizonyosodott, hogy nagyon durván megy a pletykálkodás mindenkivel szemben)."
mit foglalkozol velük ??
javaslom, hogy kezdj el sportolni, nyelvet tanulni egyéb foglalatosságot találni magadnak ami leköt és rögtön nem fog érdekelni ki milyen converseben jár és mit gondol ...
"Azzal próbálom vigasztalni magam, hogy már csak másfél év van hátra a gimiből, és nem ezek a fontosak az életeben."
gimnázium után is van élet, és gimnázium után is lesznek gondjaid/konfliktusaid. nem a gimnázium tehet róla, hanem önmagad.
Ne foglalkozz a környezeteddel meg azzal, hogy ki hogyan fogad (vagy nem fogad el) illetve hogy ki hogyan él (jobban/rosszabbul..) teljesen felesleges !!
Ki lehet "törni otthonról" bár nem tudom mit értesz ezalatt. Lesznek jobb és rosszabb pillanataid az életben, egymást váltják, hol rövidebb hol hosszabb távon. Hozzá kell tudni szokni és nem válaszokat keresgélni
sok sikert ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!