Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Minek az ismerete tartozik az...

Minek az ismerete tartozik az alapintelligenciához?

Figyelt kérdés
Hülye vagyok, tanulni szeretnék, nem tudom mit, kérlek írjatok témákat amiket illene tudnom.

#alap #alap intelligencia
2014. dec. 26. 20:10
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Oké, képzeld el ezt úgy, mint amikor valaki megkér valamire és neked semmi kedved sincs azt csinálni, de mivel elvárják tőled ezért megteszed. Így vagyok ezzel az alapműveltség (köszi :D ) dologgal is. Elvárja a 'társadalom', hogy tudjak ezt azt. Eddig úgy voltam vele, hogy tanulom és tudom ami érdekel és amit szeretek és jól van. De látom már, így 25 éves fejjel, hogy ide ennyi nem elég. Viszont nem tudom mivel kezdjem, ezért ebben kérném a segítségeteket.
2014. dec. 26. 20:51
 12/16 anonim ***** válasza:
Kezdetnek az egyetemes történelem legfontosabb dátumait, civilizációit, eseményeit, híres alakokat ismerni kell és nagyjából időben elhelyezni. Ugyanúgy Magyarország történelmét sem árt ismerni. Társadalom: milyen rendszerben élünk (gazdasági, politikai), milyenek a társadalmi viszonyok. Aktuális történések, események nagyon fontosak ahhoz, hogy egy társaságban meg tudj szólalni. Földrajzban nem árt ezt-azt tudni a hazád földrajzáról, folyók, városok, megyék... Emellett a szomszédos országok közül legalább 2-őt eltalálni. Irodalom, nyelvtan, helyesírás, néhány idegen kifejezés. Művészetek, néhány zeneszerzőt, festőt, költőt ismerni, nagyjából korban elhelyezni. Akkor természettudományok, számolni tudni. Állatokat, növényeket, egyik osztálytársam azt hitte, hogy a dinoszauruszok csak a mesékben léteztek, hát nem így van. Egy kis rendszertan nem árt. Kezdetnek ez is elég jó kiindulási alap.
2014. dec. 26. 21:04
 13/16 A kérdező kommentje:

Ezeket nem tudom megtanulni filmekből?

Sajnos van egy rossz tulajdonságom, lustaság... :/

2014. dec. 26. 21:11
 14/16 A kérdező kommentje:
Mindegy, gondolkodtam... Inkább nem fogom olyan dolgok megtanulásával tölteni az időmet, amiket nem szeretek és semmi hasznát nem veszem. Ki tudja mennyi időm van még hátra. Inkább olyan dolgokat tanulok és olyanokkal foglalkozom amit szeretek. De azért köszi mindenkinek! ;)
2014. dec. 26. 23:14
 15/16 anonim ***** válasza:

A klasszikus alapműveltséget felsorolták már páran. Ez bizony tanulós dolog.

A modern alapműveltséghez viszont elég bekapcsolnod a tv-t, valamelyik kereskedelmi csatornára (Csatorna... KANÁLIS! Csatornában nincs ennyi sz@r! by Hofi Géza) váltanod és árad a modern alapműveltség! Ki kivel, mikor hol dugott, ki nyerte a legutóbbi celebkutató/tehetségkutató versenyt, meg hasonlók.

Keress rá az interneten a népszerű sorozatokra, filmekre és azonnal töltsd le őket és nézd meg! Hallgass kereskedelmi rádiót, nézz Viva Tv-t, hogy megtudd, mi a "menő" zene. Soroljam még?

Minimális energiabefektetés, maximális eredmény. Olyan modern alapműveltséget szerzel, hogy öröm lesz veled társalognia - egy bizonyos IQ szintű embereknek. De hé, ők nagyon jó fejnek fognak tartani, mert bármihez hozzá tudsz szólni.

2014. dec. 27. 19:19
 16/16 anonim ***** válasza:

Ezzel nem vagyok kultúrsznob, mert sorozatokat én is nézek, mondjuk a teljes kereskedelmi televíziózás kimarad az életemből, helyette ismeretterjesztő csatornákat nézek. Viszont van egy elvárható szintem a klasszikus alapműveltség területéről. És azt sem mondanám, hogy hű de agyontanultam magam az életben.

előző volnék.

2014. dec. 27. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!