Csak én gondolom azt, hogy ha valaki tömbházba megy vendégségbe, vagy bármi miatt, akkor először kopogni "illik" és ha nincs reakció, jöhet a csengő?
Nincs ilyen illemszabály, de még csak nem is hallottam soha senkitől, hogy így lenne helyes.
Ezt csak te találtad ki magadnak.
Ha nagyon zavar, hogy csöngetnek, írd ki az ajtódra és kész.
Nálam vastag ajtó van, nem hallatszik ki, ha kiabálok, pedig rendszeresen szoktam üvölteni, hogy "csak alul van bezárva!".
A kopogást meg nem hallom meg. Nemrég jöttek aláíratni papírt, hogy itthon leszek, hogy szerelni tudjanak. Felhív az ember, hogy lentről látja, hogy ég a nappaliban a villany, de nem nyitok ajtót. Mondom, nem hallottam a csengőt. Azt mondja, pedig hangosan kopogott. Hát jól van, basszus, L alakú a lakás, én az L egyik végében nézem a híradót, a lakás közepén a mosógép zümmög, ő meg a másik végében simogatja az ajtót. Azért van ott a csengő, a gyengébbek kedvéért még kis matrica is van aláragasztva egy kis csengővel.
Ha meg koppanást hallok, ahogy a 10-es írja, nem is feltételezem, hogy az ajtó, mert az én kedves felső szomszédom napi rendszerességgel leejti az üveggolyó gyűjteményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!