Hogyan vehetne jobb ívet az életem?
Figyelt kérdés
A helyzetem nem a legjobb sajnos. Az életem röviden: Megszülettem, aztán apum amikor 4 éves voltam rákos beteg lett és 3 évre rá elveszítettem, 7 éves voltam akkor, végig éltem, hogy beteg, korházról kórházra jártam én is, láttam ahogy teljesen leépül, ez nagyon rossz élmény volt. Addig sem volt a legjobb mert anyummal mindig veszekedtek, engem meg vertek, anyum meg apum halála után mindig sírt, ezt is végig kellett élnem, ha meg éppen nem akkor meg velem veszekedett vagy vert, pedig szorgalmasan tanultam és nem voltam rossz gyerek, gondolom rajtam akarta kitölteni a dühét. Kiskorom óta a saját nememhez vonzódok, ami szintén nem jó, de ez már mióta az eszemet tudom így van sajnos. Óvoda óta ki vagyok közösítve, mert nem nagyon tudok megszólalni társaságban, mindig szorongok. Nincsenek barátaim, igazán nincs senkim, csak egyedül anyum, de mikor egyetemre mentem elköltöztem otthonról, hogy ne veszekedjen velem, azóta évente egyszer kétszer látom, sajnálom mert idős és szegény körülmények közütt él (nincs fűtés a házban, el van romolva minden, még fürdeni sem lehet). Mivel egyetemre járok így kevés pénzt tudok mellette keresni, amiből éppen van ennivalóra és lakhatásra, de attól többre nem futja. 14 évesen még gyomor fekélyem is lett, azóta gyógyszert kell szednem minden nap. Mostanában nem látom a kiutat, szorgalmasan tanulok az egyetemen, hogy legyen majd munkám, de egyre kevesebb a munkalehetőség is, így egyre kilátástalanabbnak érzem az életemet. Szerintetek hogyan tudnék ezen javítani?2014. dec. 11. 19:59
1/5 anonim válasza:
hidd el, vannak nálad rosszabb helyzetben élők is...azok ezt a kérdést sem tudják ide kiírni..
2/5 anonim válasza:
Minden körülményt félretéve és nem bántásból mondom, ha valami büfészakon gürized ki a beled, a legötbb, amit kezdhetsz a diplomáddal majd, hogy kitörlöd vele. Van ma munkalehetőség, csak nem a divatszakok elvégzése után fognak utánad kapkodni, hanem valami értelmes szak után vagy ha jó szakmát csinálsz. Pl. számviteles-pénzügyes területen még kezdőbbként is el lehet helyezkedni, saját tapasztalat.
3/5 A kérdező kommentje:
Pénzügyön vagyok, de a kérdésre nem kaptam eddig választ, ha tud valaki tanácsot adni, megköszönöm
2014. dec. 13. 01:30
4/5 anonim válasza:
Újabb elég nyers válasz, fejezd be önmagad sajnálását, pénzügyes területen azért vannak lehetőségek. Tanulj és építsd utána az életed. Kezdj el barátkozni, van az egyetemen egy csomó ember, mindenki tlaálht magának társaságot. Egyszerűen ne fordulj be, hanem kényszerítsd magad fejben, hogy tovább lépj és küzd egy jobb életért. Máskülönben vághatod ki az egészet a kukába.
5/5 anonim válasza:
A suli mellett állj rá a nyelvtanulásra, minél profibb módon tanulj meg egy nagy világnyelvet. Ez az ország egyre szűkülő lehetőségeket kínál csak, itt tényleg elképzelhető hogy egy jó diplomával is csak szerényen tudsz majd megélni, a fizetésed pedig egyre kevesebbet fog érni a forint romlása miatt. De amint kilépsz ebből a korrupt banánköztársaságból, ha szorgalmasan építed az életed külföldön, olyan színvonalon élhetsz, amilyenen itthon csak nagyon kevesen. Koncentrálj a pozitív dolgokra, olvasd pl a határátkelő blogot, ha pozitív jövőképet akarsz magadnak találni. A szomorú tény Magyarországgal kapcsolatban az, hogy sokszor Ny-Európában egy segédmunkás többet keres mint itthon egy pénzügyes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!