Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Átadtad volna a helyed a...

Átadtad volna a helyed a buszon egy vak embernek ha van máshol is hely, de az bunkó módra szinte parancsol hogy állj fel, mert ide akarok ülni, és lökdös?

Figyelt kérdés
Velem történt nemrég, hogy a buszon békésen utaztam, amikor is felszállt egy vak ember. Fiatal volt, kutyával volt, bunkó volt... A buszon alig volt valaki, de ennek csak oda kellett ülnie ahol én ültem. Nem is zavartatta magát, odajött, kiszagolta hogy ott vagyok, és így szól: Ide akarok ülni! Mondom neki oké... Először is nem karom, hanem szeretnék, valamint elkérjük a helyet, nem kijelentjük hogy ide akarok ülni.... erre újra elkezdi, ide akarok ülni.... majd bökdösi a lábam a mocskos cipőjével. végül felálltam, mert nem akartam balhét, de szerintem jogos lett volna nem átadni a helyet. 1 volt máshol is hely. 2 attól még hogy vak, a kérem, köszönöm még rá is érvényes. félreértés ne essék, ha nem lett volna hely a buszon, én magamtól álltam volna fel, de nem így volt. te mit tettél volna?
2014. dec. 7. 22:57
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
hát pedig megbántam hogy átadtam, meggyen a faszba. nem is elsőbbségi hely volt amúgy.... és ilyen viselkedéssel mennyen azt üljön a földre.
2014. dec. 7. 23:06
 12/20 anonim ***** válasza:
62%
Igen, mert egy vak ember nem tud szétnézni a buszon, hogy hol van szabad hely.
2014. dec. 7. 23:07
 13/20 A kérdező kommentje:
akkor kérje el, ne parancsoljon, és főleg ne bökdössön a kis szarcsimbók.
2014. dec. 7. 23:08
 14/20 anonim válasza:
48%

átadtam volna,biztos nem egy f**sz kérdést írok ki róla.Átültem volna nem nagy dolog...tetszett volna modora,is.

most én is kirugdosnám a helyébe az első embert.:D gyökerek problémáznak ilyenen

2014. dec. 7. 23:12
 15/20 A kérdező kommentje:
az a gyökér aki kirugdossa a másik embert....
2014. dec. 7. 23:16
 16/20 anonim ***** válasza:
54%
Nem biztos, hogy tudta, hogy az a labad, lehet, hogy az ulest probalta megkeresni, azert vakon nem olyan konnyu... labaval is tajekozodik. Es azt se tudhatod, miert mondta, hogy "akarok" szellemi fogyatekossag is lehet, nem feltetlen tud kukonbseget tenni, a szaval sulya kozott... a vak emberektol tenyleg nem szabad sajnalni a helyet, es tenyleg nem hiszem, hogy bantani akart volna... nyilvan ha egeszseges ember mondja, akkor kerje is ki maganak az ember, de szerintem jol tetted, hogy odaadtad a helyedet...:)
2014. dec. 7. 23:18
 17/20 intrepid ***** válasza:
Csak a stílusa miatt: átadtam volna a helyet, neki nehezebb máshova elmenni, lehet, a kutyája is arra a helyre van betanítva, nekik az ajtóhoz minnél közelebbi ülés a jó, mert nehezen tájékozódnak. A stílusa? Ne feledd, ők nem tudnak annyi klasszikust kiolvasni, hogy ragadjon rájuk a kultúrából valami, ennyire képesek. Én alapból nagyon megértő vagyok velük, de ha ilyen stílust velem szemben megenged valaki magának, - akkor lemegyek az ő szinvonalára, és úgy adom át a helyet, hogy: nesze b4zd +!
2014. dec. 7. 23:20
 18/20 anonim válasza:
Dehogy adtam volna át...
2014. dec. 7. 23:31
 19/20 anonim ***** válasza:
én kinyomtam volna a szemét inkább
2014. dec. 8. 02:24
 20/20 anonim ***** válasza:

Tény, hogy megkérhetett volna udvariasan is, de lehetett jó oka is annak, hogy azt a helyet szerette vona magának. Például ott elfér a kutya is úgy, hogy nincs útban, vagy onnan könnyebb megtalálni a leszállásjelzőt.

Például a helyközi buszon a sofőr mögötti ülés a vakok helye, mert azt úgy alakították ki, hogy az ülés előtt elférjen a kutya.

Tapasztalatom szerint sok vak és fogyatékos ember lelki sérült is, ezért lépnek fel sokszor támadóan az egészségesekkel szemben. Igyekszem velük toleráns lenni, nem kerül az nekem semmibe, és az önbizalamamt sem feltétlenül rajtuk kell erősítenem.

2014. dec. 8. 11:49
1 2

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!