Egy alvó ember képes felfogni azt, amit álmában mondanak neki?
Figyelt kérdés
Mármint úgyértem, ha mondjuk oda megyünk egy alvó emberhez és mondjuk azt mondjuk neki, hogy "mozgasd a lábad" akkor megmozgatja? Vagy egyáltalán regál rá? (Mert már azt is hallottam, hogy amit egy alvó embernek mondasz azt reggel megteszi.)2014. nov. 30. 07:34
1/8 anonim válasza:
Szerintem nem hallja ha meg hangosan mondod akkor meg fel fog ébredni
2/8 anonim válasza:
Velem előfordult, hogy míg aludtam, addig anyám szólt valamit apámhoz, mire válaszoltam, hogy "jó".
3/8 anonim válasza:
Hipnopédia = alvás alatti tanulás
4/8 anonim válasza:
Hipnopédia = alvás alatti tanulás=aminek egyenlőre nincsenek komoly tudományos bizonyitékai.
5/8 anonim válasza:
Velem előfordult, hogy nem tudta anyukám a gép jelszót és álmomban elmondtam neki(meg kérdezte) meg még a TV-t is ki kapcsoltam elméletileg. :D
6/8 anonim válasza:
Egyszer anya megkérdezte tőlem, hogy a mi a baja a számítógépnek (nem kapcsolt be). Én meg mondtam, hogy nincsen áram alatt. Mindez úgy történt, hogy aludtam és anya csak utána (pár óra múlva, mikor felkeltem) mondta el mindezt.
7/8 anonim válasza:
Ez attól van, hogy félig felébred az ember, aztán tovább alszik, és elfelejti, hogy mi történt.
Ugyanígy, a lábát is mozgathatja valaki, ha félig felriad a beszédre, mikor mondják. De ha teljesen mélyen alszik, akkor semmit nem fog fel abból, amit mondanak neki.
8/8 anonim válasza:
Igen, képes. Én is, amikor alszom, és ha valaki valamit mond nekem, hangosabban, figyelek rá.
Volt olyan is pl. hogy a szomszédot hallottam elmenni álmomban, és tudtam, hogy ő az, és nem ébredtem fel rá.
A tudatalattid regisztrálja biztosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!