Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni ez ügyben?...

Mit lehet tenni ez ügyben? Becsaptak.

Figyelt kérdés

A barátomtól kaptam pénzt karácsonyi ajándékra. Mivel már az én kabátom tönkre ment, ezért gondoltam rendelek netről. Utaltam is az illetőnek, írtam neki hogy megkapta-e a válasz igen volt, végül levette a hirdetést. Mivel előtte kértem a számát az megvan. Csütörtökön utaltunk és holnap lesz 1 hete hogy nincs itt a csomagom. Felhívtuk ezt a személyt hahótázott, hogy ő feladta, nincs otthon így nem tudja megmondani a ragszámot. Végül azt mondta, hogy nem az övé a kabát, hanem a tesójáé hívjuk vissza délután 4-5 körül, akkor már kinyomta a telefont. Sms-ekre se reagál, már kivan kapcsolva. Mivel 9 ezerről van szó nem tudom a rendőrségen tudnak-e valamit csinálni. Nagyon szomorú vagyok, ugyanis nem vagyunk gazdagok hogy csak kidobjunk az ablakon 9 ezret..A barátom is kétségbe van esve, hogy így mit is kaptam tőle karácsonyra :( Elég sokat dolgozik szegénykém.

Mielőtt jöttök az oltogatásokkal, mint például hülye vagyok hogy előre utaltam vagy ilyenek. Nem tudok már mit tenni..sokszor rendeltem már netről és mégse fordult a fejembe hogy vannak ilyen emberek, én sose csapnék be senkit.

18/L

Help

2014. nov. 26. 22:24
 1/10 anonim ***** válasza:

Sajnos pórul jártál :(

Nem vagy hülye, csak én nem fogtam még ki ilyet.

Próbálkozz a rendőrségnél, bár 9000 Ft nem nagy ügy náluk.

2014. nov. 26. 22:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Az sms-t megkapja.. Küldj neki egyet azzal,hogy ha nem küldi a pénzt, személyesen menetek el érte.(a pénzért)

Kicsit rá kell ijeszteni,és visszafogja küldeni.

Ha mégsem akkor mond el a barátodnak akármennyire gáz a szitu és ő nem hiszem hogy annyiban hagyja.

Van mégegy lehetőség: Kérsz valakitől 9 ezret és mélyen hallgatsz. Tanulópénznek felfogva.

2014. nov. 26. 22:47
 3/10 anonim ***** válasza:
én "telefon postára" utaltam 2500Ft-ot, akinek utaltam másokat is átvert, jeleztem a hirdető oldalnak, hogy valószínűleg csaló...több embert átvert, elkapták, 3 év felfüggesztettet kapott...szóval megéri elmenni a rendőrségre, ha tényleg csaló...de mivel meg van a szám így kisebb az esély...lehet, hogy tényleg a postán van gond!
2014. nov. 27. 08:34
 4/10 anonim válasza:
Ne add még fel a reményt, én is egy hetet vártam egy csomagra, és bennem is megfordult, hogy átvertek, de megjött. Hátha nem jártál pórul.
2014. nov. 27. 09:50
 5/10 anonim ***** válasza:

A nevét tudod? Biztosan. Én megkeresném Facebookon, ott is írnék neki, hogy lássa tudod ki ő.

Írnék neki SMS-t is, hogy rendőrséghez fordultál, hiszen megvan a bizonyítékod, hogy megállapodtatok az adás-vételről (gondolom levelek vannak), arról is megvan a bizonylatod, hogy elutaltad a pénzt. Ő pedig ugye nem tud felmutatni semmit arról, hogy postázza volna a kabátot. Kérd erélyesen, hogy utalja vissza a pénzedet! Szerintem meg fog ijedni, és visszaküldi az összeget a számládra!

Sok sikert!!!

2014. nov. 27. 13:28
 6/10 anonim ***** válasza:
Sajnos ha a posta lenne a hibás, úgy gondolom az eladó is próbálná megoldani a helyzetet, nem eltűnne... RL számot minimum küldene.
2014. nov. 27. 13:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Tőlem ha vásárolnak, csak ajánlott levélként küldök ( ha a levél elég) és már a feladás után elküldöm a fényképet a szelvényről.

Egyébként velem volt egyszer hasonló, másfél hét után sem jött semmi, én pedig előre utaltam a pénzt. Ráírtam, hogy ez így nagyon nem lesz jó.. kicsit megfenyegettem. És a levélen láttam, hogy aznap küldte el a cuccot - amelyik nap kapta tőlem a levelet. Érdemes normálisnak lenni, de idővel fokozatosan hozzáállást váltani..

2014. nov. 27. 14:05
 8/10 A kérdező kommentje:
Hát kiderült hogy átvertek!!! Ez a nő egy nagy csaló, mások képeivel él vissza. Előadja, hogy őt is verték már át ő nem olyan a végén minden életjelet megszűntet magáról. Megtaláltam a facebookon, tagadta az egészet hogy ő lenne, mikor fekete listán találtam, és egyezett a bankszámlaszámmal amire küldtem. Nem voltam vele féreg, utolsó esélyként ráijesztettem, hogy adok neki 1 napot, hogy visszaadja a pénzem vagy feljelentem ő ezzel a lendülettel letiltott...akit érdekel ez a csaj az írjon és leírom a bankszámláját és a nevét is!! Nehogy így járjatok mint én:(
2014. nov. 27. 20:15
 9/10 anonim ***** válasza:
Így viszont én tényleg feljelenteném a helyedben! Egy próbát megér!!! Menj be a rendőrségre, és tegyél feljelentést! Írj majd mi a helyzet!
2014. nov. 27. 23:01
 10/10 anonim ***** válasza:

engem érdekelne a név és a számla...és egy facebook link is...csakhogy nehogy én is megjárjam vele...

előre is köszi.

2014. nov. 28. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!