Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért kárörvendenek az emberek...

Miért kárörvendenek az emberek? Próbáltam keresni tanulmányokat ebben a témában, de nem nagyon találtam. Miért nevetünk valakink aki elesik, megüti magát stb. ahelyett hogy sajnálnánk? Miért ez az első reakciója a legtöbb embernek?

Figyelt kérdés
Velem is előfordult hogy felnevettem amikor valaki elesett, utána elszégyelltem magam, de valamiért előtört belőlem. Nem értettem miért tört ki belőlem, holott Én se örülök ha valami rossz történik velem és más kiröhög.

2014. nov. 10. 15:37
 1/4 anonim ***** válasza:
77%

Én azért nevetek másokon, mert:

a) ők is nevetnek rajtam

b) akkora blfzsok hogy az csak na...

2014. nov. 10. 16:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

https://www.youtube.com/watch?v=55fzXL3uc1s

Schadenfreude making me feel glad that i'm not you!

Szerintem ez összefoglalja.

2014. nov. 10. 18:34
 3/4 A kérdező kommentje:
Ez valami genetikai defekt? A kárörvendés éppen hogy széthúzást okoz és nem összetartást. Szóval éppen evolúció ellenes. Miért fejlődött ki? Attól hogy másnak rossz nekem nem lesz jobb, még ha kigúnyolom is.
2014. nov. 11. 07:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Neten vannak róla tanulmányok, ha angolul tudsz pont erre a csodás szóra keresve meglelheted őket :D

De amit olvastam valóban az a lényege, hogy örülünk, hogy nem velünk történnek a dolgok. Vagy úgy gondoljuk tudat alatt, hogy a másik bénázása nekünk előnyünkre válhat.

Az internet szerint az alacsonyabb önbizalommal rendelkezők nagyobb eséllyel éreznek kárörömöt, mivel az is megerősíti őket, hogy jobbak valamiben másoknál.

Amúgy mindenki érzi, de a pszichológusok szerint csak akkor okoz problémát, ha a káröröm semmi empátiával nem társul.

2014. nov. 11. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!