Az miért van, ha egy felhúzós óra ketyeg a szobámban akkor az számomra megnyugtató?
Továbbá segít gondolkodni, segít a koncentrálásban és hamarabb tudok elaludni tőle.
21/F
nem kellmindig okokat keresni.
de lehet, hogy ha olvassa irásodat olyan, aki nem tud aludni, ketyegős órátfog használni.
régiekcsak azt használtak. a "modern" (?) kor vivmánya a teló és az elektromos ébresztő órák
Nálam is dettó így van.
Tegnap délután megállt az óra, ma meg elfelejtettem bele elemet venni és hidd el, az éjjel elég nyugtalanul aludtam, mert hiányzott az a bizonyos hang, meg most is.. idegesít, hogy nem hallom.
A koncentrálást nem tudom, de az elalvás teljesen evidens, segít levinni az agyat alfába, ami a téta (alvás, mély meditáció) "előszobája.
Bár az is igaz, hogy alfában kitágul a tudat, csak ezt tudni kell használni.
Neked ez spontán megy.
Amúgy nem valami különleges jelenségről van szó, sok elektromos ébresztőórának is van olyan funkciója, hogy pl 1 órán keresztül (elalvás előtt, azt segítve) halkan zúg.
Aztán kikapcsol.
De akár direkt speciális hangokat is kereshetsz mondjuk a youtube-on, van egy rakás alfa hang, kinek mi jön be.
Sőt, még azt se lehet mondani, hogy erre valami tudományos kutatás kellett, hogy rájöjjenek (persze az kellett, mert a modern ember eltávolodott a természettől, ezért ezerszer bonyolultabb módszerekkel igyekszik rájönni a nyilvánvalóra)
ez ugyanis ősibb minden tudománynál, még az állati múltunkból hoztuk magunkkal.
Pl a sámánok monoton kántálása, vagy a buddhisták zümmögő "omm" mantrái, vagy mikor az Ámen szót még másképp használták a középkori keresztények.
De hogy hétköznapibb példát is mondjak, a macskák dorombolása is ugyanezt a célt szolgálja.
Csak ők nem az isteneikkel való kapcsolatteremtés miatt (kitágult tudat segíti ezt) szeretik az alfát, hanem mert ettől megnyugszanak, megnyugtatják a kölykeiket, akik nem így nem nyávognak, hanem békésen alszanak, nem csalogatják oda a nagyobb ragadozókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!