Egyik ismerősömmel van egy barter ügyünk, de úgy érzem kezd nem működni a dolog, de nem akarom megbántani sem, mit tegyek?
Megemlíteném.
Vagy megkérdeznéd, hogy te pisti unod már, hogy taníts angolul mert azt vettem észre, hogy keveset foglalkozunk vele, szólj és akkor hagyjuk abba.
"sőt néha úgy éreztem ő több időt fordít rá"
Lehet ez a kulcsmondat. Az igazság persze lehet, hogy nem ez, mert szakmafüggő, hogy melyikbe kell több energiát fordítani, de ő lehet, hogy úgy érzi, hogy nem arányosan kap. Szerintem ezt őszintén meg kellene kérdezned és megbeszélned vele. Sokszor barterezek én is, és volt már ,hogy kénytelen voltam kifejteni a belefektetett munkámat, hogy érezze az illető, hogy márpedig arányos.
Nem mindegy, hogy 30 forintos tojást cserélek 30 forintos névjegykártyára, ami ugye árban arányos és nem vitatható, vagy az egyik pl. azonnali eredményt hoz, a másik idővel térül meg. Megkérdezném, hogy mi az oka, hogy hanyagol és ha úgy érezném, hogy utólag arra jön rá, hogy aránytalan a szolgáltatás, akkor összevetném a kettőt. A szellemi szolgáltatással tényleg sokszor az a baj, hogy nehezen felmérhető, mit is kap az illető. Erre néha emlékeztetni kell. Ezért esetleg őszintén megkérdezném, hogy eddig hasznos volt -e amit elmondtam neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!