Ti hisztek ebben? Ha csuklik valaki, és kitalálja ki gondol rá, elmúlik a csuklás?
Figyelt kérdés
2014. okt. 9. 09:35
1/3 anonim válasza:
Nem. Babona. Semmiféle összefüggés nincs a kettő között, és statisztikailag sem bizonyítható, hogy igaz lenne.
2/3 anonim válasza:
"A csuklás (orvosi nevén singultus) a rekeszizom önkéntelen összerándulása"
"Spontán is előfordul, de számos dolog kiválthatja: a bolygóideg vagy a nyelv-garat ideg ingerlése, ha valaki túl gyorsan eszik, hideg vizet iszik forró ételre, böfög, nagyon forró vagy csípős ételt eszik, túl sok alkoholt fogyaszt, hevesen sír, nevet vagy köhög, mélyen leszívja a dohányfüstöt, vagy túl sokat beszél. Csuklást okozhat az ionegyensúly felborulása és a vitaminhiány is, a rekeszideget érő nyomás, illetve bizonyos tumorok és vesebetegségek."
3/3 Cortez0011SzJG válasza:
Igen. Ez nekem mindig teljesen bejott. Volt egy időszakon amikor az exem közelében laktam és folyton csuklottam. Mondta egy ismerősöm, hogy ha arra gondolsz aki emleget elmulik. Kipróbáltam és tényleg. Elmúlt. Akármennyire is nincs rá logikus magyarázat vagy, hogy ez lehetséges-e egyáltalán. Nekem mai napig bejön. De az is használ ha iszol pár korty vizet egy levegővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!