Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Dolgozni akarok! Miért?

Dolgozni akarok! Miért?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok..nagyon unom a sulit olyan fárasztó meg még 5 éven kersztül tanulni..nem akarok..én dolgozni akarok nem egész nap de szeretném már kipróbálni milyen is az..szeretnék pénzt keresi hogy tudja anyukáméknak segíteni is..a nyári munka lehetséges?? és hogyan??

2014. szept. 18. 08:38
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
akkor ti mit dolgoztok?? és hány órába?? ha valaki szeretné a fizetéséz is elmondhatja.:)
2014. szept. 18. 11:45
 12/21 anonim ***** válasza:
Anyukádék mit és mennyiért dolgoznak?
2014. szept. 18. 12:33
 13/21 anonim ***** válasza:
Kb érettségivel számíts 80-100ezres fizetésre kivéve ha nagyon okos vagy és van tőkéd meg egy jó ötleted és alapítasz saját céget akkor esetleg lehetsz milliomos is,mint apám. De előbb-utóbb visszaüt, ő is elvesztette mindenét a cégével együtt.
2014. szept. 18. 12:47
 14/21 A kérdező kommentje:
lesz szakmám plusz éretségim akkor mennyi esélyem van hogy normális mukám legyen?.:)
2014. szept. 18. 12:52
 15/21 anonim ***** válasza:

Milyen szakma?

Nagyon nem mindegy.

2014. szept. 18. 13:38
 16/21 anonim ***** válasza:

többiek le fognak pontozni de szerintem szerencsés vagy, hogy érdekel a munka.

először is ki kell szemelned azt a munkát, amiből meg fogsz élni/éhenhalsz.

a megélhetős fajta a programozó és a műszaki mérnök, az éhenhalós kb az összes többi. mellé 3 nyelv felsőfokon. 5-10 év szakmai tapasztalat - ezek lesznek a versenyképességi tulajdonságok / elvárások, mire elvégzed az egyetemet.

ez azt jelenti, ha pl érdekel az informatika, akkor nekikezdhetsz egy irodai munkának addig amíg középiskolában tanulod, amint lesznek programozási ismereteid, ilyen diákmunka, lehetőleg hosszútávon, aztán egyetem, lehetőleg elte, mellette további munkák, és mire a kezedben lesz a diploma, nyelvet is tudsz majd, el tudsz helyezkedni akár külföldön is. ott már lehet élni is, nem csak vegetálni.

bármilyen más szakirány esetén fenn áll a veszélye annak, hogy sokkal nehezebben találsz munkát, vagy annyit keresel vele amiből fejlődni nem tudsz (épp hogy telik ételre), tapasztalat nélkül soha nem fogsz mert a mai munkák is legalább 2-3év tapasztalatot várnak el a tanulmányaidban, és akkor maradnak a 3-4 műszakos gyári munkák, amik hónapok alatt tönkretesznek egészségügyileg.

ha szép lány vagy, annyi esélyed van, hogy egy gazdag férfit találj magadnak, illetve könnyebben alkalmaznak majd a külsőd miatt pl irodai asszisztens, hr, hostess pozíciókon, de fejlődési lehetőséged nem lesz sok.

művészeti iskolák teljes mértékben fölöslegesek, mert ha komolyan érdekel, otthon is meg tudod tanulni, illetve a művészeti versenyek nagy része már előre le van intézve ismerősnek.

sport és fizikai munka szintén hasonló, évek alatt tönkremész és ott leszel tudás nélkül munka nélkül. ha meg élsportoló akarsz leni akkor komoly összegeket kell költeni doppingolásra és műtétekre.

az orvostudomány nehéz, tele van fölösleges tanulmányokkal, és végül nem is keresel vele jól.

bármilyen egyéb végzettség esetén, ami nem megélhetős, csak külföldben szabad gondolkodni, pl külföldön már rendesen keres az orvos, közgazdász, stb. akkor bele kell számolni a diplomabüntetést is (visszafizetni ha államin végeztél).

---

elvileg szülői beleegyezéssel lehet 16 évesen is dolgozni, nézd meg a főbb diákmunka honlapokat, ha valami tetszik, menj be, ott is vannak egyéb meg nem hirdetett munkák.

az hogy nehéz, ne érdekeljen, ha heti 3 napot vállalsz, mellette ugyanúgy lehet tanulni, mellesleg egyetem mellett is ez lesz, csak ott egész könyveket kell megtanulni. elég rámenni rövidtávú memóriára meg puskázásra, az életben a tanultak 80%át nem fogod hasznosítani úgysem, a tapasztalat sokkal fontosabb.

a legfontosabb, hogy ne gondolkodj magyarországban meg szülőfaluban, költözz oda, ahol jó munka van, ha kell hozzá nyelv, tanulj, mert itt 5 év múlva semmi esélye nem lesz a fiataloknak.

2014. szept. 18. 13:51
 17/21 A kérdező kommentje:
köszi a választ.:) felszolgálónak tanulok és nem igazán szeretnk külföldön dolgozni max csak nyáron ha az lehetséges de ha úgy alakul akkor jó lesz a külföldi munka is.:)ja és éretségim is lesz ez nem tudom mennyire befolyásolja a munkaszerzést..
2014. szept. 18. 14:01
 18/21 anonim ***** válasza:
Egy felszolgáló nem keres valami sokat, érettségije meg kb. mindenkinek van.
2014. szept. 18. 18:47
 19/21 anonim ***** válasza:
Érettsegivel 170000ft keresek, 50000 az alberletem rezsivel egyutt. Munka van, csak kell a vegzettseg, meg keresni kell.
2014. szept. 19. 11:01
 20/21 A kérdező kommentje:
Értem.:) Az jó.:)
2014. szept. 19. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!