Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért olvasnak az emberek...

Miért olvasnak az emberek könyvet a metrón?

Figyelt kérdés
Sokszor látom, hogy az emberek a metrón ülve könyvet olvasnak az utazásuk alatt, holott max. 5-10 percet utaznak. Ennek van valami értelme? Lehet így élvezni egy művet vagy ezzel próbálják meg bizonygatni, hogy ők mekkora értelmiségiek (bár inkább a felkapott ponyvákat szokták lapozgatni)?
2014. szept. 13. 07:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%

Azért vicces hogy a kérdező milyen hatalmas "értelmiségnek" állítja be magát, csak azért mert neki más az ízlése könyvek terén. Elmondanám hogy aki tényleg "értelmiségi" az nem fog tök ismeretleneket leszólni, meg ilyen marhaságokon fennakadni.

Másrészt meg talán fájdalmat okoz neked az hogy mások a metrón, buszon akárhol olvasnak?

Én például szeretek olvasni, történelmi, életrajzi könyveket is, de néha elég egy "ponyva", nem azért mert micsoda értelmiségi akarok lenni, szimplán azért, mert szórakoztató, és legalább élvezem az utazással eltöltött időt. És az az ember vagyok, aki hamar vissza tud hangolódni egy könyv, film hangulatára. filmet is néztem úgy nem egyszer, hogy megállítom kaja után, megyek melóba, másnap meg folytatom.

Tény hogy egy jó film, egy jó könyv akkor az igazi, ha rá tudok szánni néhány órát, na de könyörgöm, ha napi 10 órában dolgozom, vagy épp suliban vagyok, akkor mikor üljek le olvasgatni? Így maradnak a 10-10 percek.

Legközelebb min fogsz kiakadni? Hogy kék az ég? Értelmiségi...

2014. szept. 13. 08:26
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Én izgalmas könyveket szoktam olvasni, ahol mindig várom, mi fog történni és ha van 5 perc szabadidőm máris kényszeresen olvasom tovább, annyira érdekfeszítő. :) Volt hogy gyalogosan menve is olvastam, mert nem tudtam letenni.
2014. szept. 13. 08:30
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is szoktam, de mostanában a telómon szókeresőzöm, sudokuzom. Nem szeretek bambulni. :-)
2014. szept. 13. 08:31
 14/22 anonim ***** válasza:

"Én olyan könyveket szoktam olvasni, "

Kit érdekel, hogy mit olvasol?

És téged miért érdekel, hogy más mit olvas.

Tény, én is gáznak tartom amikor pl anyókák ilyen csöpögős romantikus szemeteket olvasnak, amiket pletykalapokhoz mellékelnek (Egyszer elolvastam egy olyan könyvet, valaki adta, nevetséges volt.). De ember! Legalább olvasnak! Addig se a szappanoperákat bámulják, hanem látják leírva a betűket, szavakat, legalább a helyesírásuk jó lehet ezáltal! És ha ilyen mázos, érzelmes sztoriktól jobban érzik magukat, akkor ámen, legalább addig sem azzal vannak elfoglalva a metrón, hogy rám másszanak, vagy egyéb módon inzultáljanak, mint sok más unatkozós ember...

Én is gagyinak érzek már a borítóját megpillantva sok könyvet, de őszintén szólva egyáltalán nem zavar, örülök, hogy olvas más is. Elképzelhető, hogy olvas komolyabb dolgokat is, de azt tényleg otthonra tartogatja, mrt több gondolkodást, koncentrációt igényel a megértése.

Utazáskor én sem a lexikonokat és a szakkönyveket nyalom, hanem az olvasmányosabb és könnyedebbeket, igaz nem ezeket a tömegsztorikat, hanem inkább regényeket, meg klasszikusokat, amik kimaradtak régebben, de illett volna elolvasni.

Mindenki maga tudja, hogy egy bkv-zás alatt mit van kedve olvasni, mit képes akkor az agya felfogni...

2014. szept. 13. 08:31
 15/22 anonim ***** válasza:

"Mindenesetre sikerült beleszaladnom egy ilyen divatkönyvmolyba, úgy tűnik..."

Divatkönyvmoly...Ez vicces, hogy mikor fiatalabb voltam, mindig arról volt szó, hogy nem olvasnak a mai fiatalok, mi lesz így, ma meg már az is baj, ha valaki olvas. Sőt...ma már nem elég olvasni, hanem még az sem mindegy hogy mit olvasol, nehogy "divatkönyvmoly" legyél...hát b..zdmeg mi alapján ítélsz te el embereket?

Komolyan, csak ezt nem értem. Utálom az ilyen embereket, akik azzal indítanak alapból, hogy mindenkit aki nekik nem tetszik betesznek egy skatulyába, mint épp te ezzel az "értelmiségi" dumával. Aztán a kapott válaszokat meg letudod azzal hogy "na ez is divatkönyvmoly"...

Miben is vagy te különb mint bárki más? Ja...mert más könyveket olvasol? Én kérek elnézést...

2014. szept. 13. 08:53
 16/22 A kérdező kommentje:

"Azért vicces hogy a kérdező milyen hatalmas "értelmiségnek" állítja be magát, csak azért mert neki más az ízlése könyvek terén. "

Hol olvastad, hogy én értelmiséginek állítom be magam? Mert én nem vagyok az. Tényleg, idézd be azt a részt, ahol ezt állítottam magamról.

"Kit érdekel, hogy mit olvasol?

"

08:05-ös válaszoló.

"De ember! Legalább olvasnak! Addig se a szappanoperákat bámulják, hanem látják leírva a betűket, szavakat, legalább a helyesírásuk jó lehet ezáltal!"

Azért mert a szemét egy könyv útján kerül közvetítésre még szemét. Azért nem kellene ennyire felisteníteni a könyveket pusztán azért mert könyvek. Ennyi erővel a mónika só szövegezése is megjelenhetne könyvben, de attól még...A könyv nem a felvilágosult gondolkodás szinonimája (lásd.: a szürke akárhány árnyalata és társai). A helyesírás pedig egy alapvető minimum, aminek függetlennek kellene lennie a szabadidős tevékenységtől.

"Sőt...ma már nem elég olvasni, hanem még az sem mindegy hogy mit olvasol, nehogy "divatkönyvmoly" legyél...hát b..zdmeg mi alapján ítélsz te el embereket? "

Az attitűdjük alapján.

"Utálom az ilyen embereket, akik azzal indítanak alapból, hogy mindenkit aki nekik nem tetszik betesznek egy skatulyába,"

Mint például most te engem....

2014. szept. 13. 09:18
 17/22 anonim ***** válasza:

Téged nem kell skatulyázni, már a kérdésedben is, és az összes reagálásodban csak fröcsögsz és gyűlölködsz.

Már maga a kérdésed is röhej, mert nem arra vagy kíváncsi, amit megkérdezel, csak szimplán gyűlölködsz, de ha te ettől vagy boldog...

2014. szept. 13. 10:10
 18/22 anonim ***** válasza:
Én megmondom miért olvasok könyveket. Mást nem lehet ott csinálni. A tájat nem lehet bámulni, mobilozni sem lehet mert kilopják tőled. Vagy az embereket nézed vagy könyvet olvasol vagy a padlót bámulod... Akkor már inkább a könyvolvasás.
2014. szept. 13. 10:52
 19/22 anonim ***** válasza:

Napokban a buszon egy telefonáló kissé ittas férfi mellé leült egy nő és elkezdett olvasni. Erre az ittas forma hangosan kezdett a telefonba beszélni, hogy: itt ül mellettem egy nő és olvas, most már ez a divat, megmutatja mekkora művelt. meg valami olyasmit, hogy olvasni magánügy és egyedül kell. - szóval rendesen kiakadt. a nő pedig csak ült és motyogta, hogy hát ő történelem tanárnő és az órájára készül fel.

én csak mosolyogtam, egyrészt kit érdekel, hogy a másik mit csinál a buszon. hogyan lehet ezen felhúzni magát egy embernek? másrészt, meg nem tudhatod, hogy az az 5-10 perc olvasás miért lényeges valakinek.

ugyanaz az eset, mint amikor az öregek kiakadnak, hogy valaki a telefonját pötyögi egész úton.

2014. szept. 13. 11:47
 20/22 anonim ***** válasza:
Tudod mit? :) Járjál gyalog ezentúl ...
2014. szept. 13. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!