1/16 anonim válasza:
Nem, nem az. Sajnálom. Ez egy régi női név, talán magyar származású? pl. van a magyarok bevándorlásáról egy legenda, az a cime, hogy Emese álma. De ennyi. Mivel ilyen régi, mindig voltak, akik magyarkodásból ezt választották, de attól még nem szép. Majd viccelnek vele a többiek: "Emese, nem áll jól a szeme se", "Emese mostmár indul a buszod, .... látszik, hogy tudod, meg vagy bolondulva", "Köszönjük Emese, eddig tartott a mese"..., stb, stb. Ezt akarod a gyereknek?
3/16 anonim válasza:
Vagy pozitiv vicc: "Engem nem érdekel ez a mese, csak az Emese sms-e..." Stb. Többet nem tudok, de talán elég is ennyi, amivel alátámasztom, miért nem a legjobb választás... Bocsi
6/16 anonim válasza:
Edesanyamat Emesenek hivjak, es soha eleteben nem viccelodott, gunyolodott vele senki a neve miatt.
(Az igazsaghoz hozzatartozik, hogy Erdelyben lakunk, ahol az embereknek nem az a fo elfoglaltsaguk, hogy hogyan rugjanak bele a masikba)
7/16 anonim válasza:
Szerintem szép, ősi magyar eredetű név.
8/16 anonim válasza:
ősi, magyar eredetű, de nem szép.
9/16 anonim válasza:
Nekem tetszik, szép magyar név, az pedig aki egy ilyen néven képes gúnyolódni szánalmas alja ember. Egyébként az egyik legszebb nő akit életemben láttam Emese volt.
10/16 anonim válasza:
Engem így hívnak. Régen utáltam, hogy ilyen ritka és "fura" (na meg ott a "Köszönjük, Emese" reklám), de mára eléggé megszerettem. :) Nagyon sokan mondják, hogy mennyire szép nevem van, bár nem mindig tudom eldönteni, hogy komolyan gondolják-e... Az első kommentelőnek szerintem nincs igaza, mert minden névre ki lehet találni valami gúnyolódást. Ennyi erővel ne nevezd a gyereked Annának, mert akkor Kannának fogják hívni, ne nevezd Mónikának, mert Mónika Show, satöbbi... mindenkit lehet gúnyolni, de ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül fognak is...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!