Szerintetek baj, ha semmilyen valláshoz nem tartozom?
Figyelt kérdés
Az iskolában is sokszor szóba jön és mindig mindenki elcsodálkozik rajta és felháborodik, hogy az meg, hogy lehet meg, hogy milyen hanyag meg rossz. Most ez tényleg baj?
2014. aug. 28. 15:00
1/10 anonim válasza:
Nem baj, én sem tartozom egyikhez sem.
2014. aug. 28. 15:06
2/10 anonim válasza:
Nem. Racionalista vagy. Én sem tartozom egy valláshoz sem. A vallás a társadalom megrontója. Olyan eszméket ültet a nép gondolataiba, amit nem is saját maguk találtak ki. Meggátolják őket a szabad gondolkodásban. Én teljes mértékben elutasított. Én szabad idealista vagyok, szerintem az a legfontosabb, hogy abban higgy, amit te magad is megtapasztalsz és azt oszd meg másokkal. A tapasztalható dolgok a legfontosabb, önmagában a vallás nem készít fel semmire, csak hátráltat.
2014. aug. 28. 15:07
3/10 anonim válasza:
Nem baj. Ne foglalkozz velük, úgy gondolkodsz, ahogyan te szeretnél.
2014. aug. 28. 15:08
4/10 anonim válasza:
Van hittan órád vagy egyházi suliba jársz? Én egy alkalomra nem emlékszem, hogy szóba került volna a vallás általánosban vagy a gimiben.
Különben meg mindenki maga dönti el miben hisz. Azért sem értem a helyzeted, mert a fiatalok körében egyre több az ateista.
2014. aug. 28. 15:09
5/10 anonim válasza:
A Kereszténység és az Iszlám után az ateizmus a legelterjedtebb vallási nézet a világon, több mint 2 milliárd "követővel", nincs abban semmi különleges hogy nem hiszel egyik istenben sem.
Egyébként melyik suliba jársz? Csak azért kérdezem, mert az én sulimban alig vannak vallásosak, furcsa hely lehet ha téged kinéznek azért mert ateista vagy.
2014. aug. 28. 15:26
6/10 anonim válasza:
Nem baj, mert akkor a józan eszedet használod. Rajtam is sokszor elcsodálkoznak, hogy nem érdekel egyik vallás sem, és megkeresztelve sem vagyok.
A Bibliában azt a részt, amíg a Paradicsomban vannak, érdekesnek találom, meg jó kis mese, de semmi több. A skandináv, a görög és a római mitológia is érdekes, de az is csak úgy, mint mese. Történetnek tök jó, meg minden, de egyiket sem hiszem el.
2014. aug. 28. 15:44
7/10 anonim válasza:
Nem baj, én sem tartozom semmilyen valláshoz.
Amúgy szerintem a vallásról nem kéne úgy beszélni, mintha minden vallás ugyanolyan lenne. Mert oké, az ábrahámi vallások nagyon hasonlóak, és azok tényleg visszatartják az embert, de nem hinném, hogy pl: a buddhizmus káros. Hiszen az is kritikus gondolkodásra, tapasztalásra buzdít, szóval szerintem jó dolog, bár lehet, hogy tévedek.
2014. aug. 28. 16:42
8/10 anonim válasza:
Nem baj, én sem. Csak ha még iskolába jársz ne mondj igazat róla a tanárodnak aki minden vasárnap a templomba megy. Ja és hogy azt hinnéd, hogy akkor rendes ember! Vicces, de ez nem így van. A tanárom 4 évig szívatott, de keményen. Attól nagyobb öröm se ült ki a 4 év alatt a szájára, mikor kihúztam a legrosszabb tételt érettségin. Látni kellett volna a tiszta lelkét! xD
2014. aug. 28. 21:44
9/10 anonim válasza:
Nem baj.
2014. aug. 29. 12:51
10/10 A kérdező kommentje:
Nem, ez nem vallásos iskola, kötelező hittan sincsen. Csak szimplán az órákon is szóba kerül a vallás történelem vagy irodalom órán is tanulunk róla, legalább érintőlegesen. Ilyenkor volt, hogy mindenkit végig kérdeztek, hogy ki milyen valláshoz tartozik, de régebben még kérdőív is volt, ahol volt egy erre vonatkozó kérdés is. Szerintem ez nem pont olyan dolog, amiről egy iskolában beszélni kellene, szerintem, ahogy a politikai úgy a vallási nézeteknek nincs ott helye. Nem, azt mondom, hogy titkolni kell meg nem szabad róla beszélni, de szerintem ez nem kéne, hogy olyan fontos legyen. A diákokra tényleg nem jellemző, de pl. meg vannak keresztelve csak nem gyakorolják. Viszont a tanárok között nagyon sok a hívő, nekik meg is látszik az órájukon, általában ilyenkor merülnek fel ilyen témák is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!