Miért nem lehet simán önarckép készítésnek nevezni a szelfi helyett?
Nem rosszindulatból kérdezem, csak nem értem, miért szelfinek nevezik a saját magukról készült fotókat. Miért nem simán önarckép készítésnek? Egyszer volt egy cikk a régi festőkről, hogy ők is készítettek szelfit. Ez elég hülyén hangzik, mert ez csak sima önarckép festés / rajzolás (pl. Frida Kahlo)
Én magamról sosem csináltam fotós önarcképet. Inkább megkérek valakit, készítsen képet rólam.
Lehet,de selfie és önarckép alatt az emberek nem ugyanarra gondolnak.a selfie tipikusan telefonnnal vagy fényképezezővel készített kép,úgy hogy az eszközt te fogod,és a képet valamilyen közösségi oldalra szánod(és művészileg nem értékesek,míg az önarckép többnyire az,legalábbis a szándék sokban megvan).
Az önarckép bármi más is lehet,mint ahogy te is írtad rajz vagy festmény ,etc...A cikkben gondolom poén akart lenni a "selfie" szó használata.
Na nehogy már a "szelfi" előnyös legyen. :D
Senkiről nem előnyös egy kb. fél méterről, nagylátószögű kamerával készült kép!
Ez simán bunkóság, és kész.
értelmezés kérdése, hogy ki mit tekint szelfinek. hagyományos önarcképnél általában az a cél, hogy ne látsszon a képen, hogy a készítő maga csinálta. a mobilos szelfiknél meg általában része a műfajnak az is, hogy látszik, hogy te magad csináltad, sőt többnyire az is a kép része, hogy tartod a fényképezőgépet/telefont, de nincsenek rá szigorú szabályok
az írásmódot meg ugyanúgy átvette a magyar nyelv, mint a kólát, tévét, rádiót, kamerát, vagy a telefont, amik mind idegen szavak, de egyszerűbb volt átvenni és csak az írásmódját magyarítani, hogy könnyen ragozható és kiejthető legyen, mint a gyakran körülményesebb magyar kifejezést használni helyette.
a blogomon elmélkedtem egyszer egy kicsit erről a kérdésről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!