Fura dolgot vettem észre, név (nem) használat?
Figyelt kérdés
Szóval hirtelen eszembejutott / megvilágosodtam arról, hogy tulajdonképpen nem is hívják az emberek egymást a nevükön. Nem? Ha valakivel beszélnek, akkor hozzá beszélneak, ha felhívják a figyelmét, akkor "figyelj" vagy "hallod" vagy "légyszi", nem az hogy "Kriszti figyeljcska", nem? És ezt én is így csinálom, ha jobban belegondolok. Ha továbbmegyek, van olyan ismerősöm aki 1-szer bemutatkozott, de azóta nem hallottam a nevét, így el is felejtettem, pedig sokat beszélünk mostanában, na ez milyen szégyen?:D Most már oda nem megyek megkérdezni, hogy "és amúgy hogy is hívnak", így 5 hónap jó ismeretség után:D Namindegy, ez mellékvágány volt, a lényeg az, hogy ezt a jelenséget, a névnemhasználást, ezt ti is észrevettétek? És ez nem fura? Régebb is így volt? Vagy nincs is így és csak én vagyok a tahó, meg a környezetem?:D2014. aug. 20. 04:11
1/4 anonim válasza:
Ha többen vagytok egy társaságban és valakinek mondani akarsz valamit, akkor egyértelműbb, ha a nevén szólítod, nem csak úgy belehánysz a levegőbe, hogy figyeljélmá' , mert ez szólhat akárkinek, de, ha úgy kezded, hogy hé Béla, akkor már egyértelműen neki beszélsz. Nálunk így szokás, szóval igen, lehet ti vagytok már bunkók.
2/4 anonim válasza:
Az esetek 70%-ában használok nevet.
3/4 anonim válasza:
Ez a ti baráti körötökben lehet csak jellemző. Felénk szokás nevükön szólítani az ismerősöket. Ha téged zavar, akkor kezd el te is a nevükön megszólítani a barátaidat, ha nem zavar akkor csinálj mindant úgy ahogy eddig. Ha az ismerősöd nevére vagy kíváncsi kérdezd meg hogy őt hogy szokta az anyukája szólítani, vagy hogy szokta a tesója, vagy ő hogy szereti ha szólítják....
4/4 anonim válasza:
Én is épp ezen gondolkoztam a múltkor, mert kb. hasonlóan csinálom. Csak azokat az embereket szólítom a nevén, akiket már régóta ismerek és napi szinten beszélünk. A többieknél én is "hallod"-dal szoktam mondatot kezdeni. Én nem érzem bunkónak magam emiatt. Amúgy se jó a névmemóriám. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!