Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mért visszataszító a legtöbb...

Mért visszataszító a legtöbb fiatal számára a komolyabb, konzervatívabb fiatal?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, a leginkább azt nézik le, aki tanul (egyetemen is). Aki keveset puskázik és nemcsak utolsó két nap tanul hanem pl folyamatosan félév közben. Közben lehet hobbija, lehet egy csomó barátja, haverja. Bulizni is járhat. Sportolhat. Akár az összeset egyszerre.

Csak épp (túl) lelkiismeretesen áll hozzá a tanuláshoz.

Úgy veszem észre, ha valakiről megtudják, hogy pl. folyamatosan tanul, azt rögtön elkönyvelik valamilyennek, mégpedig otthonülő, antiszociális, ohne élettel rendelkező valakinek. Holott ez sokszor nem fedi a valóságot!

Ezen túl, aki lassabban nyílik meg, nem hülyül annyit, nem szeg át minden szabályt, nem szereti a partykat vagy nem kocsmázik annyit, mint az átlag, azt szintén lenézik, kibeszélik, kiröhögik és párt se talál magának.

Úgy tapasztalom, általánosan visszataszítónak tartott az olyan ember, aki nem laza, lázadó kamasz, fiatal felnőtt.

Az is szélsőség, aki sosem iszik alkoholt (abból a megfontoltságból, hogy az 'rossz', 'bűn'), akit két hónapig nem lehet kirángatni, mert tanul, aki egy nőiesebb ruhát nem vesz fel, aki akkor se puskázik, ha a tanár nincs bent a teremben. De nem mindenki ilyen, aki elsőre - másodikra merevnek tűnik, sőt!

2014. aug. 12. 15:55
 1/6 A kérdező kommentje:

Egyébként is mintha lenne egy szakadék a lazák és a "merevek" között.

A partiarcok azt képzelik azokról, akik kevés buliba járnak, nem isznak annyit és sokat tanulnak, hogy biztos a tanárnak benyalós, anyuci-apuci kedvence, magolós emberkék, akik nem tanulnak logikusan, semmit se értenek, csak magolnak és csak a suliról beszélő kis szűz szentek.

A konzervatívabbak pedig azt képzelik a partiarcokról, hogy nagymenő mindenkit lenéző emberkék, akik beképzeltek, nagyképűek. Csalnak, hazudnak, alig dolgoznak meg érte és mégis sikerül nekik. Sekélyesek és semmi se érdekli őket, mégis mindenki kedvenceik.

Mindkettő tele van hazugságokkal és nyitni kellene egymás felé!

2014. aug. 12. 16:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Az a gond hogy pont a magad fajták néznek le minket, akik tényleg követik a mai divatot, szoláriumoznak, drága ruháik vannak stb.

Engem nem érdekel hogy ki mennyire éli az életét, de az tény hogy elvoltam hordva már mindennek.

22F

2014. aug. 12. 16:10
 3/6 anonim ***** válasza:
Vagy nagyon komoly kisebbségi komplexusod van, vagy nagyon rossz társaságba keveredtél. Teljesen illik rám az előbbi jellemzés, de ezért még sosem néztek ki, sőt, tisztelnek is érte, mindenki kedves velem.
2014. aug. 12. 16:13
 4/6 A kérdező kommentje:

Engem eddig általában kibeszéltek és már alapból úgy álltak hozzám, mint egy stréberhez.

Szeretek a suliról beszélni, de a tanárokat beszélem ki :D És kb. minden másról is szeretek beszélni. Teljesítménytúrázom. Van több hobbim is. Eljárok haverokkal, csinálunk programokat. Ha olyan van, nem vetem meg az alkoholt, sőt... Sokan mégse ilyennek látnak.

Van egy-két haverom, aki cigizik, aki eljár partiba, aki szokott inni. És ha elfogad, akkor kijövünk. Nem vetem szemére, hogy miért iszik ennyiszer, miért cigizik, miért nem tanul. És ő se az enyémre.

De nagyon sokan lenéznek, és bevallom, hogy az ilyeneket én is. Ott kialakul a kölcsönös lenézés, távolságtartás és azok az előítéletek mindkét fél részéről, amiket az első kommentemben írtam.

2014. aug. 12. 16:21
 5/6 anonim ***** válasza:
Szimpla személyiség zavar, mert ha már nem olyanok, mint az átlag, akkor nem tudnak beilleszkedni sehova.
2014. aug. 12. 18:08
 6/6 A kérdező kommentje:
Ez sajnos így van. De nem személyiség-rendellenességünk van, csak zavarunk, keressük magunkat és önbizalomhiány, nem kellene lenézni!
2014. aug. 12. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!