Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A műszaki felsőoktatási...

A műszaki felsőoktatási szakot elvégzőknek tényleg különleges szemlélete lesz?

Figyelt kérdés

Különleges alatt értem, ahogy ők mondják: műszaki szemlélet, mérnöki szemlélet.

Logikusan gondolkozik mindenről, pontosan fogalmaz meg mindent.

Mondják, hogy XY csoporttársuknak nincs mérnöki szemlélete, hogy kerül oda...

Vagy XY hogyan állhat hozzá ehhez és ehhez, ez nem műszaki szemlélet...

Ha mérnök, megoldja.

Ezeket büfészakosok is mondják.

Nekem ez villogásnak tűnik csak... Szkeptikus vagyok.

2014. aug. 12. 15:14
 1/7 Andizsuzsi ***** válasza:
A műszaki felsőoktatásba jelentkezők (és azt el is végzők) nagy többsége eleve ilyen, azért jelentkeznek oda. A logikus gondolkodás képessége nélkül a műszaki/matek tárgyakkal elég nehéz boldogulni. Ez nem villogás, hanem a legtöbb esetben vele született adottság. Mindenkinek van valamihez adottsága, nekik ehhez, neked máshoz.
2014. aug. 12. 15:20
 2/7 A kérdező kommentje:

Jó, a logikus gondolkozás egy dolog. Bár sokszor más a kellemes és más a logikus megoldás, én olyankor jobb szeretem a kellemeset választani.

De amikor más mérnökhallgatók felett ítélkeznek pl..

Vagy...

Nehéz ezt leírni.

2014. aug. 12. 15:24
 3/7 Andizsuzsi ***** válasza:
Ha nem írod le, hogy mi a problémád, akkor viszont nehéz rá válaszolni. Amúgy nem hiszem, hogy általánosságban el lehetne mondani, hogy a mérnökök bárkit is lenéznének. Ugyan olyan emberek, mint a többiek, vannak köztük jó fejek és vannak kockák. Ami a többségükben közös, az a racionális gondolkodás és a pontos munkavégzés, ami a magánéletükben is sokszor visszaköszön, mert ők egyszerűen ilyenek.
2014. aug. 12. 15:31
 4/7 A kérdező kommentje:

Amikor egy környezetmérnök is közéjük sorolja magát, az számomra vicces is de visszatetsző is. Meg akkor miért nem ment villamosmérnöknek pl.?

És tényleg mindent pontosan fogalmaznak meg? Viszont ez számomra logikátlan. Mert ha logikusan fogalmaz valamit az ember, akkor lesz benne pontatlan szó, ahhoz, hogy minden szakszó a helyén legyen, magolni kell, legalábbis nekem.

Olyan nincs, hogy... hasamra ütök, valakit érdekelnek a megújuló eneriák, energetikai mérnöknek megy, nem különlegesen logikus ember, de nem is hülye és szorgalmas, akkor el is tudja végezni...

Akkor nem feltétlen van műszaki látásmódja vagy nem tudom mije...

2014. aug. 12. 15:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősöm szintén műszaki témában végezte el a az egyetemet.A múltkor megkérdeztük tőle hogy PONTOSAN mi is a munkája...Hát amit ezután mondott (vagy ahogy mondta)az a legkevésbé sem volt pontos meg logikus.Kb.egy 17 éves szintjén,aki annyit tud hogy feltelepíti a GTA V-t CD-ről.30 éves egyébként.Tehát nem minden műszakis ilyen.Van egy pár persze de a többség csak egyszerű ember.
2014. aug. 12. 18:41
 6/7 anonim válasza:
Ök tanulnak egyfajta diplomáciát ott!!Nekem van egy ien ismerösöm aki mérnök,és ezekkel az emberekel értelmesen ellehet beszélgetni.Nem csak szakmai dolgokrol hanem szinte bármiröl.Mi szidjuk a miniszterelnökünket meg azt mongyuk ha én ülnék ott.....Mongyuk az ismerössöm se komáza orbánt de nem mongya azt de oda kéne ülni a helyére,vagy de megkéne verni.
2014. aug. 14. 12:33
 7/7 anonim válasza:
Nem sok ien emberrel találkozni mostanság.A mostani fiatalokrol meg ne is beszéljünk,még a középiskolát se birják végigjárni.
2014. aug. 14. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!