Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez mi lehet? Félelmek. Többi lent

Ez mi lehet? Félelmek. Többi lent

Figyelt kérdés

Már többször volt olyan,hogy lefeküdtem, elkezdtem álmodni, és álmomban még semmi nem történt, csak annyi hogy sötét volt (utcán este pl, itthon este pl.) és nem egyedül voltam álmomban, nem volt semmi ijesztő. Mégis arra keltem fel, hogy félek. Nem szörnyektől,gyilkosoktól,stb. Magától a sötéttől félek, már hisztérikus rohamot kapok, ha sötétben kell elindulnom valahonnan egyedül. Amikor rosszat álmodok, felkelek, visszafekszem és az agyam már automata sötéttel álmodik... Nem volt rossz élményem sötétben. Soha nem törtek be hozzánk, még a horrorfilmeket se szeretem, vagy hasonló.. nem tudom, mi lehet ez? Mindig féltem a sötétben, de nem ennyire..

És nem használok semmilyen tudatmódosítót, nem szedek gyógyszert, (próbálnék) eleget aludni, stb..

Utána néztem már külön, de csak kiskori félelmekről találtam, hogy az miatt lehet, de nekem olyanom nincs...

2014. júl. 25. 07:17
 1/6 Szabó Éva Györgyi ***** válasza:
Kérdezd szakember véleményét. Pszichológusra gondolok, nem pszichiáterre. Magán úton is lehet, ha van rá pénzed, ha nincs akkor a háziorvoshoz fordulj, hogy mit tud segíteni ebben az ügyben.
2014. júl. 25. 07:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Közhely, de a félelemre a legjobb gyógyír, ha szembenézel vele.

Én is féltem(félek) a sötéttől. Nagyon zavart. Ha éjjel ki kellett mennem pl WC-re mindenhol felkapcsoltam a villanyt. A kapcsolóig futottam. Sokszor felriadtam éjjel és fel kellett kapcsolnom az éjjeli lámpát mert úgy éreztem a sötétség "figyel".

Egyszer aztán megelégeltem a dolgot. Azt gondoltam, hogy ha tényleg van mitől félnem a sötétben akkor úgysem tudok ellene mit tenni. Ha meg nincs ott semmi akkor nem fogok félni a semmitől. Egyik éjjel mikor felriadtam nem kapcsoltam fel a lámpám. Felültem az ágyamban és vártam. Úgy voltam vele, hogy "Gyere ba**eg, itt vagyok! Nekem ebből elegem van!" Az elején azt hittem becsokizok. Vártam, csak vártam. Nem történt semmi. Nem kapcsoltam fel a villanyt csak visszafeküdtem. Azóta ha felriadok mindig erre gondolok. Nem fog történni úgysem semmi. Már nem kapcsolom fel a villanyt ha ki kell mennem éjjel. Ha rámjön a félelem inkább megállok. "Gyere ba**eg, itt vagyok!". Kis idő múlva elmúlik a félelem.

2014. júl. 25. 07:52
 3/6 Szabó Éva Györgyi ***** válasza:

Az első vagyok.

A 2# válaszoló, nagyon jól leírta.

A sötétségtől való félelem, egy ősi ösztön.

Így is le lehet küzdeni, mint az első válaszoló tette!

2014. júl. 25. 07:57
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi, mindkettőtöknek! :) Jobban érzem magam, így, hogy nem vagyok egyedül. Ment a zöldkéz mindkettőtöknek!

Először megpróbálom magamtól legyőzni, ha nem megy akkor szakember segítségét kérem majd. :)

2014. júl. 25. 09:01
 5/6 gebasz1 ***** válasza:
Ha ilyen van kapcsold be a tévét nem kell hogy nézd csak menjen, a fáradságtól előbb utóbb elalszol.Ha szerencséd van nem álmodsz semmit vagy legalábbis nem emléklszel
2014. júl. 25. 13:44
 6/6 anonim ***** válasza:
Velem az volt,hogy egyszer betörtek hozzánk és utána 1 évig minden nap amikor hazaértem akkor körbenéztem mindenhol a lakásban,ajtók mögött,ágy alatt miden helységben. Viszont egyszer megelégeltem és azt csináltam mint a 2.válaszoló,hogy úgy voltam vele,hogyha van valaki a házban nem tudok mit tenni ellene,tehát így jártam és ezt mindig elmondtam magamnak mielőtt beléptem a házba és egy idő után rájöttem,hogy senki sincs a házban és nincs mitől félnem és így leküzdöttem ezt a félelmet,tehát ajánlom,hogy a 2. hozzászóló tanácsát próbáld ki.
2014. júl. 25. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!