Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szép napot! Természet-ember,...

I.B.T. kérdése:

Szép napot! Természet-ember, ember-ember kapcsolat? Vélemények?

Figyelt kérdés

Miért vagyunk azok akik vagyunk? Miért vannak jogaink, kötelességeink?

Van egy elméletem, bár ez szerintem sok mindenkiben ott van. Két fajta ember van, mindkettő embernek születik:

-aki megmarad az ember fizikai mivoltánál és nem hajlandó fentebb jutni azon a létrán ami a tényleges emberi fejlődést testesíti meg.PL: cigányok nagy része.NEM, nem az összes de tudjátok kikre gondolok.

-aki túllép ezen a fizikai megjelenésen és fejleszti magát mind testileg, mind agyilag. (ateista vagyok így értelmezve olvassátok tovább, nem akarok a hitről vitát kelteni->felesleges) Tehát tanul, magáévá teszi azokat a jogokat, kötelességeket amik körbeveszik, az emberi lét mindenfajta érzését elsajátítja (így nem csak a haragot, düht hanem az együttérzést, sajnálatot, szeretet).

Az én véleményem szerint sokan nem érdemlik meg a teljes ember kifejezést. Így fele vagy negyed annyi jogokat és 2-szer, 3-szor annyi kötelességet kell a nyakukba varrni.

Megérdemelnék az életet, a szabadságjogok egy részét DE nem hagynánk beleszólást a nagyobb ügyekbe mint: politikai, gazdasági rendszer és még sorolhatnám.

Félreértés ne essék, nincsenek hitleri fajelméleti tévképzeteim. Ez az egész szöveg arról szól, hogy csak felelősségteljes emberekre bízzunk felelősséget igénylő dolgokat. ÉS ami fontos: bármikor át lehet lépni egyik osztályból a másikba, amint "kiérdemli".

Kérdésem: ha megvalósulna az előbb említett rendszer és a "tiszta érzelmek" (tehát semmi becsvágy, semmi féltékenység) valamint a reális gondolkodás venné át a mindennapi életet, szerintetek abba hagynánk egymás illetve a környezet rombolását?

A válaszokat köszönöm!

2014. júl. 19. 12:36
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
Egy lakatlan szigetre gondoltam..) vagy területre..)
2014. júl. 21. 13:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!