Szép napot! Természet-ember, ember-ember kapcsolat? Vélemények?
Miért vagyunk azok akik vagyunk? Miért vannak jogaink, kötelességeink?
Van egy elméletem, bár ez szerintem sok mindenkiben ott van. Két fajta ember van, mindkettő embernek születik:
-aki megmarad az ember fizikai mivoltánál és nem hajlandó fentebb jutni azon a létrán ami a tényleges emberi fejlődést testesíti meg.PL: cigányok nagy része.NEM, nem az összes de tudjátok kikre gondolok.
-aki túllép ezen a fizikai megjelenésen és fejleszti magát mind testileg, mind agyilag. (ateista vagyok így értelmezve olvassátok tovább, nem akarok a hitről vitát kelteni->felesleges) Tehát tanul, magáévá teszi azokat a jogokat, kötelességeket amik körbeveszik, az emberi lét mindenfajta érzését elsajátítja (így nem csak a haragot, düht hanem az együttérzést, sajnálatot, szeretet).
Az én véleményem szerint sokan nem érdemlik meg a teljes ember kifejezést. Így fele vagy negyed annyi jogokat és 2-szer, 3-szor annyi kötelességet kell a nyakukba varrni.
Megérdemelnék az életet, a szabadságjogok egy részét DE nem hagynánk beleszólást a nagyobb ügyekbe mint: politikai, gazdasági rendszer és még sorolhatnám.
Félreértés ne essék, nincsenek hitleri fajelméleti tévképzeteim. Ez az egész szöveg arról szól, hogy csak felelősségteljes emberekre bízzunk felelősséget igénylő dolgokat. ÉS ami fontos: bármikor át lehet lépni egyik osztályból a másikba, amint "kiérdemli".
Kérdésem: ha megvalósulna az előbb említett rendszer és a "tiszta érzelmek" (tehát semmi becsvágy, semmi féltékenység) valamint a reális gondolkodás venné át a mindennapi életet, szerintetek abba hagynánk egymás illetve a környezet rombolását?
A válaszokat köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!