Én egy erdélyi lány vagyok és úgy érzem nem szeretnék itt élni. Ha vannak itt Erdélyből, ti hogy érzitek. Itt képzelitek el a jövőt Romániában? Többi lent.
Szatmárnémetiben lakok. :)
Én akikkel beszélek a legtöbben nem szeretnek itt.Gyönyörű Erdély,de ez mégis csak Románia.Nagyon ritkán járok a Kárpátokon túl,nem is érdekel igazán az a rész, számomra többet mond Budapest vagy a Balaton.Érdemes megnézni milyen ronda városok vannak az eredeti román területeken...Craiova,Bukarest,Braila,Pitesti stb...Egyiket sem lehet egy erdélyi várossal említeni.
Köszönöm a válaszokat,remélem tudunk tenni külföldről is Erdélyért,hogy jobb legyen.
,,itt a magyarságunk miatt nem úgy állnak hozzánk, több helyen ért már emiatt megkülönböztetés". Ha emiatt akarsz eljönni felejtsd el Magyarországot. Szorozd be az eddigi megkülönböztetésedet legalább százzal, és megkapod milyen a helyzet itt.
Hidd el, rosszabb a helyzet itt, mint Romániában. Ott jobban tudsz magyar lenni, itt meg már sokszor a különböző meccseken agresszívabban lépnek fel a magyar zászló ellen, mint nálatok.
Ráadásul, ha Románia süllyedő hajó, nincs jövő és ezért akarod elhagyni, akkor Magyarországot felejtsd el!
Már sokszor egyetemi meg főiskolai végzettséggel nem mész semmire (nem ,,büfé" szakokról beszélek).
Ha mindenképpen elakarod hagyni Erdélyt, akkor valamelyik nyugati országba menj.
Most antimagyarnak tűnhettek, de hidd el, itt még rosszabb a helyzet, már pár év és harmadik világbeli országnak fog számítani Magyarország.
"Én is Magyarországon szeretnék tovább tanulni és dolgozni..."
Ebből is látszik, hogy fogalmatok sincs, milyen itt élni. Idealizáljátok ezt az országot. Csak aztán nehogy csalódás legyen a vége. A magyarországi magyarok jelentős része nem ok nélkül szeretne külföldön tovább tanulni és dolgozni. Pl. sógornőm jeles természettudományi főiskolai diplomájával, felsőfokú német nyelvvizsgájával keresett 90 ezer Ft-ot. Azt is csak Budapesten. Ausztriában viszont 800 ezret, miközben az árak ugyanezek, sőt sok minden még olcsóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!