Szerinted egy embernek van joga kioltani a saját életét?
Ez megint egy provokatív kérdés, hiszen itt nem lehet észérvekkel meggyőzni egymást.
Az ateisták szerint mindenki maga rendelkezik az életével.
A hívők szerint Isten adja az életet, és csak ő veheti el.
Igen, jogom van, az én életem. Senki nem rendelkezhet az életem felett, sem ember, sem Isten, sem senki más, mert nem engedem meg neki. Persze meg lehet próbálni megakadályozni hatalmi szóval, becsapással, agymosással, de az élethez ÉS a halálhoz való jogom alapvető jog.
Más kérdés, hogy minden ember egyedi, különleges és megismételhetetlen. De vannak olyan helyzetek, amiben inkább az öngyilkosságot választanám. Inkább magam ölném meg például, ha arra akarnának kényszeríteni, hogy öljek meg valaki mást. Marcus Aurelius azt írta, hogy mindig van lehetőséged dönteni, és az egyik lehetőség az, hogy meghalsz.
Úgy érzem, ebbe a vitába be kell szállnom.
Szóval a véleményem, jog ide vagy oda, az hogy teljesen fölösleges dolog az öngyilkosság. Mindig van más megoldás. Mindig. Csak néha keresni kell.
Szerény véleményem szerint joga sincs rá az embernek. Gondoljunk csak bele, hányan szeretik, hányan siratnák meg az adott személyt.
Utóirat: Jézus Krisztus meghalt, hogy Te élhess. Ne utasítsd vissza a lehetőséget!
Mindenkinek ajánlom Török Tibor: Hátra arc - avagy pitbullból bárány című könyvét.
Mindenki maga rendelkezik az életével? Ez nagyon buta mondat! Ha így lenne, senki se halna meg soha. Nem mi döntjük el, meddig élünk.
HA én rendelkeznék a saját életemről, akkor 250 évig élnék. Megtehetem? Nem! Nos, láthatjátok, hogy ez blődség!
A sikeres öngyilkosság elkövetői - na ők rendelkeztek saját életükről, halálukról.
Jogi értelemben nem vonható felelősségre egy halott, ugyanis nem lehet jogalany.
Az ember megteheti, ha eléggé elment az esze.
Nem javaslom senkinek, mert gyávaság. Az lesz öngyilkos, aki nem mer élni.
Nincs. Az embernek nincs joga senki életét kioltani, hiszen az már gyilkosság. A saját életének a kioltása is öngyilkosság. Vagy így vagy úgy, de az ilyenért pokol jár...
Voltam ott, hidd el, nem valami jó hely és végtelen ideig tartana, ami sokkal hosszabb, mint amit eltudnánk képezelni, hiszen az agyunk korlátoz ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!