A boldogság szabályai:
1, ne üldözd, mert soha nem fogod elérni
2, aki önző módon közelít a boldogság felé (én legyek boldog, más le van tojva), az soha el nem fogja érni
3, Vagyis ne keresd a boldogságot, ám tegyél másokat boldoggá. Tanulj meg szeretni, szeretetet adni és elfogadni, másokat szeretetre tanítani.
Ez a titok.
Hú mennyi közhely :D
Nagyanyám szerint az, hogyha el vagyunk foglalva, és érezzük, hogy szükség van ránk. Szerintem igaza van, habár én egy "semmittevős" napon is boldog vagyok.
Szerintem az, hogy minél több olyan embert, dolgot tudjunk találni, akit, amit szeretni tudunk, mert ez mind külön örömforrás, és mivel mindenki és minden más-más örömöt fakaszt az emberben, ezáltal sokféleképpen élhetjük meg azt.
De egy jól elvégzett munka, egy megoldott feladat, egy olyan dolog elérése, amire már régen vágytunk, vagy a szépség látványa - akár emberben, akár művészetben vagy a természetben - is sok örömet adhat.
A boldogság tulajdonképpen képesség a dolgot, élmények élvezetére, befogadására, és arra kell törekedni, hogy ez a képességünk minél fejlettebb legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!