Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek mi az élet értelme...

Szerintetek mi az élet értelme? Az igazi értelme?

Figyelt kérdés
és ne gyertek ilyen sablon válasszal, hogy a családom stb. gondolkdjatok el rajta légyszi és utána válaszoljatok.

2014. júl. 7. 20:44
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:

"A cél voltaképp mi is?

A cél, megszűnte a dicső csatának,

A cél halál, az élet küzdelem,

S az ember célja e küzdés maga."

Nekem valahogy ez a válasz jutott eszembe. Szerintem van benne valami. Az én életem eddig a küzdésről szólt. Mindig van valami új dolog, amiért harcolni kell, és vannak állandóak, amikért szintén, utóbbi inkább a sok nehézség megoldását jelenti. Tehát az élet értelmét számomra egy állandó küzdés adja valami megvalósítandóért. Ha ez nem lenne, nem tudom, hogy boldog lennék-e vagy unalmas életem lenne-e. :D

2014. júl. 7. 21:10
 12/30 A kérdező kommentje:

utolso elötti.azért sajnálom azt aki füvel fával mert semmi értelme ergo feleslegesen fecsérli azt az idejét amit fontos dolgokra is eltölthetne.

utolso.veled értek leginkáb egyet. számomra is az az értelme hogy küzdök.volt amig semmi célom nem volt, játszottam tv-t néztem meg olyan dolgokat csináltam amitöl most undorodok és elitélem.igy visszanézve egy száalmas semmirekellő haszontalan ember voltam.

2014. júl. 7. 21:19
 13/30 anonim ***** válasza:
igazi értelme a szenvedés
2014. júl. 7. 21:29
 14/30 anonim ***** válasza:

Az egyes jól fogalmazta.

Az, hogy boldog legyek, ugyanúgy: párommal, leendő gyerekeimmel, ne aggódjunk a megélhetésen, legyen egészségünk. Ennyi, többre nem is vágyom...

Lehet, hogy csak sablon dumának tűnik, de számomra nem az.

24-L

2014. júl. 7. 21:31
 15/30 anonim ***** válasza:
Kérdező, nagyon fáj? Nem gúnyolódok, a legutolsó kommentedből az jön át, hogy valami lelki trauma ért mostanában, ilyenkor jó kibeszélni magadból.
2014. júl. 7. 21:39
 16/30 A kérdező kommentje:

nem nevezném traumának.amig nem biztos a dolog addig nincs miért szomorunak lennem.ha rosszl végzödne akkor meg nem trauma lenne hanem legnagyobb csalódás az életemben.tudom ez neked/tek semmit sem mond de nincs kedvem részleteket irni.

ha tényleg igy érzed utolso elötti akkor oké hogy nem sablon.ezt ugy értettem(a sablont) mint amikor mgkérdik a "szépség királynőket" hogy mit szeretnének, és "ohh hát világbékét"

2014. júl. 7. 21:51
 17/30 anonim válasza:

Az életnek nincs értelme.

Pár milliárd évvel ezelőtt létrejött néhány vegyületből és azóta azon van, hogy alkalmazkodjon a környezetéhez és fennmaradjon.

Maximum ennyi az értelme...

2014. júl. 7. 21:53
 18/30 A kérdező kommentje:
ez inkább a folyamata.ugy értettem a kérdést hogy számodrami az értelme?számodra mit jelent az élet?mi a célod benne?
2014. júl. 7. 22:20
 19/30 anonim ***** válasza:
Jól írta, aki azt írta, hogy szenvedni. Könnyű átsiklani fölötte, könnyű "túlértelmezni" is. Nem a szenvedés az értelme, hanem szenvedNI. Ez az aprónak tűnő különbségtétel kiemeli, hogy ezt az ember aktívan teszi. Akár tudatosan, akár nem. És nem a kellemetlenség a fő vonal, hanem éppen az, hogy felismerd, mennyire értelmetlen az összes "többi" út, és visszatalálj az Ösvényre. Nincs vallás, ami ne e gondolat köré virágzott volna mai formájára.
2014. júl. 7. 22:48
 20/30 anonim ***** válasza:
Miért kéne hogy legyen értelme? Mert az ember elgondolkodott ezen? :D Mert kitalálta a szót rá? Ugyan már..
2014. júl. 7. 23:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!