Mi a véleményetek a melegházasság engedélyezéséről?
Az államnak alapvetően három lehetséges válasza lehet erre:
1. Ragaszkodik a hagyományos házassághoz és minden mást tabunak tekint.
2. Engedélyezi a melegházasságot, de akkor engedélyeznie kell a poligámiát, vagy a hagyományostól eltérő egyéb házassági formákat is.
3. Nem foglalkozik a kérdéssel, nem biztosít különleges jogokat a házasfeleknek, így senkit sem ér sérelem.
Az a véleményem, hogy ez egy erősen provokatív kérdés.
A véleményem annyi, hogy azt az erkölcsi fertőt amibe élünk már nem igen lehet túlszárnyalni.
A 13 éves lányok úgy néznek ki mint egy 18 éves k.va és az iskola wc-be sz.ják le az osztálytársaikat, majd általánosból kikerülve ez tovább romlik.
Semmiféle kontroll nincs a kötelezettségek terén, itt mindenkinek csak jogai vannak.
Sorolnatnám még. Ebbe a káoszba már fel se tűnne, ha a b.k is házasodhatnának. Miért is ne? Sőt a poligámiát is népszerűsíthetnék, és a többi szokatlan együttélési formát.
Azt hiszem szívem szerint ettől a világtól jobb lenne elszigetelődni, mert ma már minden fontos, csak az emberi értékek nem. Szomorú.
1:
Szerintem is jobb lenne egy olyan világ, ahol az emberek inkább a saját dolgukkal törődnének.
Részemről 2-es válasz. Nekem aztán teljesen mindegy, ki kivel köt házasságot. Bár azt gondolom, hogy ebből nem feltétlenül következik az, hogy a poligámiát és egyéb, a hagyományostól eltérő formákat is ,agával vonná a döntés. A házasság (számomra) két ember szövetsége. Ilyen szempontból a nemiség mellékes.
Szerintem az is megoldás lenne, ha a házassággal azonos jogi kategóriába sorolható formát találnának neki. Mint pl a "regisztrált élettársi kapcsolat". Így nem lenne jogi különbség és a melegházasság ellenzői sem szólhatnának semmit. A melegeknek meg nem tudom számít-e egyáltalán, hogy hogy hívják, csak hivatalosan is összeköthessék az életüket. Gondolom.
Erkölcsi fertő ha két azonos nemű ember szereti egymást?
Szerintem erkölcsi fertő amikor emberek mások életébe beleszólnak, amikor egyik ember úgy érzi, ő különb, ő jobb, ő megmondhatja ki mit csinálhat.
A poligámia teljesen más dolog.
Két ember házasodhasson össze nemtől függetlenül.
Ha mindenkinek ugyanolyan jogai vannak az jó, minden más elnyomás.
"A poligámia teljesen más dolog. "
Miért?
A házasság szentsége egy férfi és egy nő között érvényes.
Ha szerinted az azonos nemű teljesen normális, azaz a saját javadra változtatsz az alapszabályon, akkor a poligámiával mi a bajod?
Tudod mi? Az ami az én bajom a melegekkel.
Pfú. Te vagy kiakadva, mert nem fogadnak el, de te is ágálsz valami ellen amiben nem vagy érintett. Hát nem fura?
"A házasság szentsége egy férfi és egy nő között érvényes."
(csak zárójelben a házasság szentségével kapcsolatban:
A jelenlegi állapot is minden csak nem "szent". Kényszerházasságok, irreálisan nagy korkülönbség a házastársak között, a válások nagy száma. Elég csak ezekre gondolni. Szerintem a házasság szentségével kár példálozni ilyen kontextusban. Ezért is nem értem a nagy ellenállást a témával kapcsolatban. Manapság ez csak egy jogi formula amely bármikor felbontható. Az egyházi esküvő más dolog azt én nem keverném most ide, nem is az a téma.)
Amennyiben a társadalom megérett a poligámiára, akkor természetesen nincs vele baj, de a mai magyar viszonyok között egy úgy valósulna meg, hogy egy gazdagabb férfinak lenni 3 rabszolga felesége...
Minél több olyan törvényt kell hozni, ami lehetővé teszi, hogy mindenki úgy éljen ahogy akar.
(Amíg nem árt másoknak, mielőtt egy vízfejű felhozná a pedofíliát és hasonlókat.)
9:
"Amennyiben a társadalom megérett a poligámiára, akkor természetesen nincs vele baj, de a mai magyar viszonyok között egy úgy valósulna meg, hogy egy gazdagabb férfinak lenni 3 rabszolga felesége... "
Mert szerinted az iszlám országok legtöbbjében nem ez van?
Én személy szerint a melegházasságot és a poligám házasságot sem ellenzem, mert egyébként egyik sem érint. Természetesen az ezek miatt hőbörgőket sem érinti, csak a szépérzéküket zavarja, de aki a szépérzéket előbbre helyezi más ennél sokkal alapvetőbb igényénél, az az én szememben erkölcsi hulla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!