Nem az lenne az ésszerű ha a tanulók csak tanulnának, a nyugdíjasok pihennének, és a csökkent munkaképességűeknek nem kellene munkát végezni?
Dupla jövedelmű nyugdíjasokról,
munka mellett tanuló lestrapált egyetemistákról, valamint azokról beszélek akik csökkent munkaképességűek, viszont dolgoznak, erős egészséges emberek meg ülnek otthon mert rájuk nincs extra támogatás.
Szerintem ésszerűbb lenne, ha a munkaképes korú, egészséges emberek kapnának elöször munkát, és támogatnák a társadalom többi tagját,a gyerekeiket,a szüleiket,és az elesettebbeket?
egyetemistáknak dolgozni kell hogy fizessék a tandíjat. a csökkent munkaképességűnek is meg kell êlni, éhen nem halhat! támogatást amugy sem kap.
a nyugdíjas ne dolgozzon, ezzel egyet értek. minden hónapban csönget a postás. viszont nem tennék különbséget a nyugdij összegében. szegény mamám végig fizikai munkát vêgzett, és csak 60e-t kap minden honapban potlékokkal mindennel... más meg 200e-t kap. vagy többet...
Szépen hangzik csak nem működne úgysem.
Egyrészt, az emberek így is rinyálnak hogy "az én adómból tanulsz", akár így van akár nem. Plusz annyival úgysem nőne a kereset mint amennyivel kevesebb jön be a diákmunka hiányából.
Egyrészt oké, lehet mondani hogy kihasználás a diákmunka, de ha nekem mondjuk van a héten 2-3 szabadnapom, akkor miért ne menjek el, keressek pénzt, és elkölthetem szórakozásra, meg bármire.
Ez megint azzal kerül ellentmondásba, hogy ha nem magad veszed, a saját pénzedből, akkor a szülődnek kell megvennie, amiből megint az jönne csak le, hogy köcsög élősködő vagyok.
Nyugdíjasoknál is megérteném hogy valaki a pár 10 ezres nyugdíjnál dolgozik, mamámnak is kb épp hogy csak kijön minden a hónap végére. A gond az, hogy úgyis az megy el dolgozni akinek amúgy is van bőven pénze és ereje is. De így nézve ja, nem támogatnám a munkájukat, mert felénk is volt olyan aki rendőr volt, kapja a 200 ezres nyugdíjat, aztán kb életerős férfi még, mellette meg ül a portán és 1 embertől veszi el az állást úgymond.
Másrészt meg ez olyan, hogy ha az ember 300-at keres, akkor is keresni fogja a kiskapukat hogy hogy lehetne abból 400, mert mindig jól jön a pénz.
12-21nek mondanám:
Nem azt mondtam,hogy haljanak éhen emberek,hanem hogy szerintem lehetne ésszerűbben is , mint észnélkül.
Mondjuk akkor már hozzácsaphatnánk,hogy max 3 gyerekre járjon családi,magas szinten támogatnám az idegenyelv tanítást, szerintem gazdasági érdek lenne a külföldi munkavállalas mert aki kimegy az már nem foglal el egy munkahelyet, nem kell neki segélyt fizetni,és ha pár év múlva hazahozza a fizetését az hab a tortán.
Win-win mindenki jól jár.
Igen,a baj az ,hogy az ésszerűsséget felülírják az érdekek,és ami lehetne itt az sem lesz.
12-36
Nem értek egyet veled, ha tanulsz tanulj ,és ezt a szüleidnek az állammal egyetemben, teljes mértékben figyelembe kellene venni,dolgozni ráérsz még,nem az a dolgod,inkább tanulj,minél magasabb szintet elérve.
Azokat a szabadnapokat meg fordítsd nyelvtanulásra vagy bármire amivel eredményesebb lehetsz ha elkezdessz dolgozni, aki meg élősködőnek nevez, az elég ostoba ember már ne is haragudj, és érezd jól magad mert ezek a legjobb éveid közé kellene,hogy tartozzanak majd.
Mire fogsz visszaemlékezni,hogy már fiatalon is 4napot tanultál 3at dolgoztál egy héten...?
4. esnek is igazat adok a túlórával kapcsolatban, mondjuk alkalmi szinten nem lenne vele baj,ha fizetnék a pótlékot és lenne egy limit,amit betartanának.
Én is a vagyonvédelemben dolgozok, és sokan önszántukból is "óráznak," ismerek olyat aki 350+órát dolgozik,mert hogy az mennyivel több pénz már,az órabéreket lenyomó, duplán kereső fent már megemlített nyugdíjasokról már nem is beszélve...
5:
"viszont nem tennék különbséget a nyugdij összegében. szegény mamám végig fizikai munkát vêgzett, és csak 60e-t kap minden honapban potlékokkal mindennel... más meg 200e-t kap. vagy többet..."
Szóval az, aki évente annyi járulékot fizet be, mint egy minimálbéres 10 év alatt, az is ugyanakkora nyugdíjat kapjon? Hát ... igen, ez lesz a jövő, a manyupot nem véletlenül államosították Rákosiék, akarom mondani Orbánék, és nem véletlenül nem lettek helyette a beígért egyéni számlák, viszont pont ezen hozzáállás miatt menekülnek az országból azok, akik a legtöbb adót fizetik, úgyhogy a végén nem lesz miből osztogatni a komcsi kormányainknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!