Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan kellene lerázni magamról?

Hogyan kellene lerázni magamról?

Figyelt kérdés

Egy srácról van szó, aki már szinte az őrületbe kerget. Valamilyen szinten autista, és részben ezért nehéz neki megmondani, hogy hagyjon békén. Egy osztályba járunk és mivel szinte csak én voltam kedves vele és Facebookon is többet beszéltem vele elkezdett tapadni rám.

Dogáknál ugye szanaszét kell ülni. Suliba úgy vannak a termekbe a padok, hogy kettőt tesznek egybe és akkor ő odarohan ahhoz a padhoz, ahova én ültem. Van, ha csengetés után kimegyek a teremből mondjuk az osztály másik csoportjához akkor jön utánam - és ha visszamegyek, akkor ő is vissza megy. Órák után először azt csinálta, hogy az épület előtt várt meg és akkor indult el amikor én is kijöttem. Mindig lassan ment, hogy biztos utol érjük és állandóan hátra is nézett. Olyan is előfordult már, hogy mi mentünk, ő meg jött mögöttünk csendbe.

Két osztálytársammal megbeszéltük, hogy suli után bemegyünk a lány vécébe, hogy elmenjen, de amikor kb. 15 percet vagyunk bent, akkor is megvár. Nem egyszer volt már olyan, hogy egyedül mentem a mosdóba és ő meg jött utánam és megvárt a folyosón. Szerintem meg egy kicsit beteges, hogy a klotyóra is utánam jön... Facebookon meg nem mindig írok neki vissza mert sok dolgom van/volt és akkor meg elkezdi írogatni, hogy fogalma sincs, hogy milyen fontos dolgaim lehetnek meg hogy a városba ahol élek mik lehetnek, hogy nem tudok felmenni Facere. Az osztálynak is van egy csoportja ami kiírja hogy kik láttak egy adott bejegyzést, és miután megnéztem ez frisset alig telt egy egy-két perc és már írt is hogy ne nézzem hülyének hogy nem írok vissza amikor fent vagyok és jaj rajta kapott meg lebuktam...

Most, hogy vége van a sulinak és eltelt lassan két hét, plusz az utolsó héten és az évzárón sem voltam elkezdett írogatni az egyik barátnőmnek hogy mi van velem, mert ő már vagy két hete nem tud rólam semmit mert nem adok magamról életjelet. Persze csak annyi volt, hogy a napok nagy részét nem otthon a gép előtt gubbasztva töltöttem, és nem mentem fel Facebookra. Szinte naponta irkál barátnőmnek, hogy szóljon nekem hogy menjek fel és írjak neki vissza.

Osztálykiránduláson vonattal mentünk oda-vissza. Négyes ülésekhez ültünk két osztálytársammal, és én ültem páratlanul ő meg szó nélkül leült mellém, ahogy a vissza úton is.

Szerintetek mit kellene csinálnom? Hogy mondjam meg neki hogy hagyjon békén? Őszintén szólva, eddig azért húztam ezt, mert hogy ugye valamilyen szinten autista és nehezen kommunikál más emberekkel, és sokszor mondja hogy "őt egy fiú sem kedveli az osztályban mert nem tudott beilleszkedni". Ehhez még annyit hozzá teszek, hogy ha valaki hozzászól akkor egyből azt mondja hogy "Mi van?!!". Adnátok pár tippet hogy mit tudnék kezdeni vele? Megbántani nem akarom, de nagyon szeretném ha végre leszállna rólam!

Előre is köszönöm a válaszokat!

16/L

2014. jún. 24. 11:42
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem tudod nem megbántani, a kérdés inkább az, mivel bántod kevésbé. Ha Ő elképzelt magának valamit köztetek, ami nincs, akkor vajon az a jobb, ha szelíden, de határozottan közlöd vele a valóságot, vagy az, ha hagyod, hogy tovább álmodozzon? Talán nem hal bele az őszinte szóba. Ne legyél durva, csak határozott! Beszélj inkább magadról, az érzéseidről: "Rosszul esik nekem, hogy követsz." Vagy ha van konkrét kérésed, azt próbáld megfogalmazni: "Kérlek, ne ülj mellém az osztályban!" Ezektől is megsértődhet, ha viszont elfinomkodod, nem fogja megérteni.
2014. jún. 24. 12:17
 2/2 anonim ***** válasza:
nehez ugy, sztem mindenkepp megsertodik, esetleg zsarolni is fog majd h megoli magat, stb, en mar szo nelkul koptatom az ilyeneket, esetleg mond meg neki h legyen normalis, h te ezt a stilust nem birod mar, meg h a bnodnek elege van h rajta keresed, miatta haragszik rad stb..
2014. jún. 24. 16:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!