Elítélendő, ha ezt csinálom?
Figyelt kérdés
Ebayen rendeltem egy ékszert, 1 dollár volt az egész szállítással együtt. Törötten érkezett, és az eladó azt írja a termékadatlapon, hogy ilyen esetben vissza lehet küldeni és visszakapom az árát. Csakhogy ha visszaküldeném, akkor csak a postázás többszöröse lenne a vételárnak, így nekem nagyon nem érné meg. Arra gondoltam, hogy inkább bekamuzom nekik, hogy nem kaptam meg az ékszert, és akkor vagy küldenek másikat, vagy visszaadják az árát. Ez nagyon elítélendő?2014. jún. 24. 11:32
1/10 anonim válasza:
Ne szépítsük, hazudni szeretnél, ami nem kimondottan erkölcsös, tehát biztosan sokan elítélnének emiatt.
2/10 anonim válasza:
Nem az a kérdés, hogy elítélendő-e, hanem az hogy kivitelezhető-e. Gondolom a csomagot amikor átvetted, az aláírásoddal igazoltad azt.
Ha nem, akkor eljátszhatod, de a saját értékrended szerint döntsd el, hogy meg akarod-e tenni, vagy egyenesebb út lenne-e felhívni azt akitől rendelted, és fényképen megmutatni, hogy törötten kaptad.
Azért nem írom, hogy egyértelműen elítélendő, mert nem biztos, hogy eleve nem törötten került-e bele a csomagba.
3/10 A kérdező kommentje:
Semmit nem írtam alá, mivel nem volt tracking a csomaghoz, bedobták a postaládába és kész. Máskor is rendelem már törékenyebb dolgot, mindig be volt csomagolva buborékos nejlonba, ezt viszont csak beletették egy mini szemeteszsákra hasonlító vékony zacskóba és úgy küldték el, szóval akár eleve törötten küldték, akár az úton sérült meg, szerintem mindenképp az eladó hibája, hogy nem csomagolta be rendesen. Végül is megírhatnám nekik, hogy törötten kaptam, de tuti azt válaszolnák, hogy küldjem vissza, mivel az adatlapjukon is ezt írják.
2014. jún. 24. 11:49
4/10 anonim válasza:
Ha egyszer ilyen hanyagul csomagolta be, akkor máskor is úgy fogja. Szerintem ne rendelj többet tőle, 1 dollár értékű dologért felesleges problémázni, rendelj mástól.
5/10 A kérdező kommentje:
De az árát azért szeretném visszakapni. Oké, hogy csak 200Ft, de akkor is.
2014. jún. 24. 12:00
6/10 anonim válasza:
én ilyenkor írok neki, hogy hibásan érkezett, és fel szokták ajánlani a visszafizetést vagy újrapostázást.
Hány %-os az eladó? 99% alattitól nem érdemes rendelni
7/10 anonim válasza:
Szarrágónak hívnálak, de nem ítélkeznék, mindenkinek más az értékrendje. Ha te lopsz szaros 1 dollár miatt, hát hajrá, lopd el és hazudj. Aztén úgyis ez lesz egész életed legnagyobb sikerélménye, ezzel a hozzáállással..
8/10 anonim válasza:
én is azt nézem, hogy komolyan most Te 200 ft-ból csinálsz ekkora problémát???? basszus add meg a címed küldök neked 200 ft-ot ha ekkora szarban vagy... (bár ugye ha abban lennél nem rendelgetnél semmit, mert inkább kajára meg számlákra költenéd...)
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Végül megírtam nekik, hogy törötten érkezett, fél órán belül visszaírtak, hogy elnézést kérnek, és választhattam, hogy vagy másikat kérek, vagy vissza az árát. Mivel így még nem jártam eddig, nem tudtam, hogy jönnék ki belőle a legjobban, azért tettem fel a kérdést.
2014. jún. 24. 13:13
10/10 anonim válasza:
Ezek általában naponta szétkeresik magukat annyian vesznek tőlük az olcsó árak miatt. E miatt a minőségük magukért beszélnek. Én is már egy tucatszor írtam nekik, hogy rossz volt a termék, és reflexből utalták vissza az árát. Ebből arra következtettem, hogy ez náluk naponta többször is megtörténik és még így is jól járnak. Szóval kár értük aggódni. Aki meg az ebay olcsó tucattermékei ellen erkölcsi papolásba kezd, először nézze meg miket küldenek ki. Ezek a termékek már alapból úgy vannak tervezve, hogy amíg megjön és visszaigazolod, hogy köszi ez szuper, ajánlom mindenkinek addig jó - egy hét múlva már 5 darabban van és mindenhonnan leválik az összetartó anyag. Jól ki van ez fundálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!