Még érvényes a személyi igazolványom évekig, viszont a kép rólam rajta eléggé gáz, lehet újat csináltatni és mennyiért?
Figyelt kérdés
Első személyi. Megváltoztam az évek során, de a személyim maradt a régi, akinek véletlenül a kezébe került, kérdezte, hogy "ez tényleg te vagy?" és nevetett... Mivel alig hasonlítok a képen lévő önmagamra (más frizura, nincs szemüveg, stb) a rendőr elkobozhatja arra hivatkozva, hogy nem is az én személyim, mert nem én vagyok rajta?2014. máj. 24. 17:45
1/3 anonim válasza:
Minek mutogatod? Nekem két éve megvan, senki nem látta. Az arcod formája meg annyira nem változott gondolom, hogy egy rendőr megvádoljon azzal, hogy nem a tied.
2/3 anonim válasza:
Szia! Okmányirodában kb 1500 forint eljárási díjért adnak újat, csak annyit kell mondanod, hogy elveszett.
Gondolom nem terhel büntetőjogi felelősség, de azért kettőt ne használj egyszerre!
3/3 anonim válasza:
Másol is olvastam, hogy inkább rongáld meg, minthogy "elveszítsd" mert az rendőrségi ügy. Törd ketté, mond, hogy ráléptél véletlenül vagy valamit. Abból nem csinálnak ügyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!