Hogyan viselkedjek az értelmi fogyatékosokkal, ha megsértik az "intim" szférámat?
Ma volt a harmadik alkalom, hogy egy gyönge elméjű (nem ugyanaz, ő már a harmadik), odajön hozzám, zavarba ejtően viselkedik, köszönget, utánam bámul, és megkérdezi, hogy adhatok-e egy puszit (?)... mindenesetre kétlem, hogy csak valami barátságos megnyilvánulás az egész,úgy tűnik tetszem nekik, ami eléggé megijeszt. Egyszerűen félek.
Ilyenkor barátságos vagyok, bár próbálok mihamarabb elmenni a helyszínről. Ez lenne a megoldás? Legyünk velük kedvesek, mert legalább lesz egy jó napjuk??!
15 éves vagyok, és rémít, hogy egy 20-30 éves értelmi sérültnek tetszenék. Kiráz a hideg...
Máskor hárítsam el a kérdéseket, legyek goromba, küldjem el őket melegebb éghajlatra?!
1-es: gondolom önkéntes munkán volt.
Megmondod neki, hogy nem szeretnél puszit.
De amúgy ők általában tényleg csak egy puszit akarnak, nem lesmacizni.
Nem, nem így értettem.
Csak nem tudom, hogy hol tudsz ennyivel találkozni.
Nem minden csökkent értelmű van különböző intézetekben, valahogy megél, van egy egyszerű állása, stb.
Szintén nagyvárosban lakom.
Még nagyon régen, fiatal korában a nagymamám fogott ki egy ilyet, a HÉV-en, munkába menet. Egy fiatal, talán 20 körüli / bár, lehet, hogy idősebb volt, mert a korát sem könnyű némelyiknek megállapítani / srác nyomult utána. Amerre a nagyi ment, ő utána, hiába próbálta elkerülni, az mindenáron hozzá akart érni, odabújni. Végül a mama rárivallt, hogy "Ha nem fejezed be, lerepítelek a HÉV-ről!" Ez hatott, végül önként leszállt a srác a következő megállónál. Persze, lehet, nem kellett volna ilyen keményen, de az ilyen szitu azért kihozhatja a dühöt az emberből.
Legjobb ha udvariasan, de határozottan lerázod / Pl. "Nem"! vagy "Hagyj békén!" és odébbállsz a helyszínről.
9-es: Azért ennyi hülyeséget leírni, nem elmebeteg, hanem szellemi fogyatékos.
Én velük dolgozok, és tudom hogy viselkednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!